Ένταση με τα ΜΑΤ μπροστά από τη Βουλή: Ολοκληρώθηκε η πορεία εναντίον του πολυνομοσχεδίου




Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς τη Βουλή πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ ενάντια στο Πολυνομοσχέδιο που θα τεθεί προς ψήφιση τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου.

Σωματεία και Ομοσπονδίες του Ιδιωτικού και του Δημόσιου τομέα που συσπειρώνονται γύρω από το ΠΑΜΕ απεργούν αντιδρώντας στις διατάξεις του Πολυνομοσχεδίου που αφορούν τον τρόπο κήρυξης της απεργίας αλλά και σε αυτές που αφορούν τους πλειστηριασμούς.

Με κεντρικό σύνθημα «κάτω τα χέρια από την απεργία» η μαζική πορεία του ΠΑΜΕ κατέληξε στη Βουλή, ενώ έγινε κάλεσμα για τη νέα κινητοποίηση της Δευτέρας με το συλλαλητήριο στην Ομόνοια στις 18.00 ημέρα ψηφοφορίας για το Πολυνομοσχέδιο.

Ένταση

Ένταση επικράτησε δίπλα από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, μεταξύ ανδρών των ΜΑΤ και μελών των Πρωτοβάθμειων Σωματείων, που πραγματοποιούσαν συλλαλητήριο ενάντια στο πολυνομοσχέδιο.

Οι διαδηλωτές επιχείρησαν να εισέλθουν στη Βουλή με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν επεισόδια, με τις αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν περιορισμένη χρήση χημικών για να τους απωθήσουν.

Αυτήν τη στιγμή επικρατεί ηρεμία και οι διαδηλωτές αποχωρούν σταδιακά από τη λεωφόρο Αμαλίας.

Δήλωση Κουτσούμπα

«Τους έχουμε ήδη προειδοποιήσει: έσπειραν ανέμους και θα θερίσουν θύελλες. Και η τροπολογία, ο νόμος, για την κατάργηση ουσιαστικά του δικαιώματος στην απεργία και οι πλειστηριασμοί ακόμα και πρώτης κατοικίας και όλα τα άλλα αντεργατικά μέτρα που περιέχονται σε αυτό το αισχρό πολυνομοσχέδιο θα μείνουν όλα ανενεργά, θα καταργηθούν στην πράξη από το ίδιο το λαϊκό κίνημα μέχρι την οριστική κατάργησή τους από την ταξική πάλη από την λαϊκή συμμαχία» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας, στην απεργιακή συγκέντρωση, εργατικών κέντρων, ομοσπονδιών και σωματείων στην Ομόνοια.

Έτσι λοιπόν συνεχίζουμε κάθε μέρα δυναμικά, αγωνιστικά, ταξικά γιατί μόνο έτσι μπορεί να προχωρήσει μπροστά ο λαός μας» πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας.

Στην Ολομέλεια το πολυνομοσχέδιο

Στην Ολομέλεια της Βουλής κατατέθηκε σήμερα Παρασκευή, με τη διαδικασία του επείγοντος, το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την τρίτη αξιολόγηση, το οποίο θα ψηφιστεί τη Δευτέρα.

Χθες, Πέμπτη, το πολυνομοσχέδιο ψηφίστηκε επί της αρχής από τις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής, με τις ψήφους των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, ενώ «κατά» ψήφισαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Η χώρα βρίσκεται από το πρωί σε απεργιακό κλοιό, καθώς ακινητοποιημένοι παραμένουν οι συρμοί του Μετρό και του Τραμ, ενώ στάσεις εργασίας πραγματοποιούνται και στον ηλεκτρικό.

Για τη Δευτέρα, ημέρα, ψήφισης του νομοσχεδίου έχει κηρυχθεί 24ωρη απεργία σε λεωφορεία, ηλεκτρικό και τρόλεϊ, ενώ το Σωματείο Εργαζομένων στο Μετρό συνεδριάζει σήμερα με πρόταση για συμμετοχή στην απεργία.

Δεμένοι παραμένουν για σήμερα οι κάβοι στα πλοία, καθώς η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), αποφάσισε συμμετοχή στη σημερινή απεργία.

Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας.

Σημειώνεται ότι για τη Δευτέρα, τρίωρη στάση εργασίας έχουν ανακοινώσει οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Δεν θα πραγματοποιηθούν πτήσεις από και προς το Ελ. Βενιζέλος, μεταξύ 12:00 – 15:00, ενώ εντός των επόμενων ημερών θα ανακοινωθούν και οι υπόλοιπες πτήσεις που θα επηρεαστούν εκείνη την μέρα.

Πορεία και στη Θεσσαλονίκη

Σε εξέλιξη αυτή την ώρα η πορεία της απεργιακής κινητοποίησης Σωματείων, Συνδικάτων και Ομοσπονδιών στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης. Νωρίτερα, συγκέντρωση έγινε στο Άγαλμα του Βενιζέλου.

Χωρίς μετρό και με διαδηλώσεις σήμερα το κέντρο της Αθήνας για το πολυνομοσχέδιο

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ

12/01/2018 12:21, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αθήνα
ΚΥΠΕ/ Ελλάδα/Αθήνα 12/01/2018 12:05
902.gr

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: