“Μαλλιά-κουβάρια” το πρωί στη Βουλή για τον Καμμένο: “Πόλεμος” ανακοινώσεων το βράδυ




Συνέχεια και μάλιστα σε υψηλούς τόνους είχε η σφοδρή αντιπαράθεση που ξεκίνησε χθες το πρωί στην Επιτροπή Θεσμών και διαφάνειας της Βουλής όταν η Νέα Δημοκρατία αλλά και η Δημοκρατική Συμπαράταξη ζήτησαν να κληθούν να καταθέσουν για την υπόθεση πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία, ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος και τα άλλα εμπλεκόμενα πρόσωπα.
Η πρόεδρος και οι βουλευτές της συμπολίτευσης τάχθηκαν υπέρ της αναβολής της συνεδρίασης με το επιχείρημα οτι η επιτροπή είναι αναρμόδια και πρέπει να αποφασίσει το επιστημονικό συμβούλιο της Βουλής.  Επικράτησε θύελλα αντιδράσεων .

Το βράδυ η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε ανακοίνωση και επιτίθεται στην κυβέρνηση την οποία κατηγορέι “για προσπάθεια συγκάλυψης του «σκανδάλου Καμμένου από την κυβερνητική πλειοψηφία των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ”.

Την καλεί μάλιστα να απαντήσει “αν όντως πιστεύει ότι δεν υπάρχει κανένα σκάνδαλο γιατί οι βουλευτές της κάνουν ό,τι μπορούν για να μην διερευνηθεί η υπόθεση;”

Η ΝΔ σημειώνει ότι στη συζήτηση που έγινε σήμερα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, επανέφερε το αυτονόητο – όπως λέει – αίτημά της για την κλήση όλων των εμπλεκόμενων προσώπων, συμπεριλαμβανομένων του Πάνου Καμμένου, αλλά και του μεσάζοντα και καταδικασμένου για λαθρεμπόριο, Βασίλη Παπαδόπουλου.

Και συνεχίζει η Πειραιώς:

«Οι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ωστόσο, εφηύραν ξαφνικά ένα νέο επιχείρημα, μήπως και αποφύγουν την κλήση των εμπλεκομένων, ισχυριζόμενοι τάχα ότι η επιτροπή δεν έχει αρμοδιότητα επί του θέματος. Το επιχείρημα αυτό από μόνο του εκθέτει τα πραγματικά κίνητρα των βουλευτών της πλειοψηφίας, και της προέδρου της επιτροπής, κυρίας Τασίας Χριστοδουλοπούλου, καθώς υπενθυμίζεται ότι με τρόπο τελείως προσχηματικό, και σε προηγούμενη συνεδρίαση της επιτροπής, οι ίδιοι βουλευτές είχαν επικαλεστεί διαδικαστικά ζητήματα για να απορρίψουν την αίτηση της Νέας Δημοκρατίας. Τότε μάλιστα είχαν ζητήσει τη γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου, το οποίο όμως τάχθηκε υπέρ της πρότασης της Νέας Δημοκρατίας, δηλαδή της δυνατότητας κλήσης των εμπλεκομένων στο σκάνδαλο Τσίπρα – Καμμένου».

Επίσης στην ίδια ανακοίνωση υπάρχει και η εξής δήλωση του βουλευτή της ΝΔ και μέλους της επιτροπής Μάκη Βορίδη: «Έχουν εκτεθεί ανεπανόρθωτα. Φαλκιδεύουν τη Δημοκρατία. Κάνουν ό,τι μπορούν εναντίον του Κανονισμού της Βουλής, προκειμένου να μην ασκηθούν τα δικαιώματα της μειοψηφίας. Είναι ντροπή αυτό το οποίο κάνει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία».

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

Στη Νέα Δημοκρατία απαντησε με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ στην οποία αναφέρει:

“Οι βουλευτές της πλειοψηφίας, όπως και η πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, Τ. Χριστοδουλοπούλου, υπερασπίζονται συστηματικά το κύρος της Επιτροπής, σέβονται την κοινοβουλευτική διαδικασία, και δεν θα συνηγορήσουν στη μετατροπή της σε τηλεοπτικό παράθυρο, όπως επιθυμεί η ΝΔ.”

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: