Και ο στρατός κατά των διαδηλωτών στο Ιράν, αν χρειαστεί, λέει ο επικεφαλής του




Ο αρχηγός του ιρανικού στρατού δήλωσε  ότι οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν ήδη καταστείλει τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις αλλά ότι οι άνδρες του είναι έτοιμοι να επέμβουν αν χρειαστεί, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

“Παρότι αυτή η τυφλή εξέγερση ήταν τόσο περιορισμένη ώστε μια μικρή αστυνομική δύναμη να μπορέσει να την σταματήσει προτού γιγαντωθεί…μπορείτε να μείνετε ήσυχοι ότι τα αδέλφια σας στον στρατό της Ισλαμικής Δημοκρατίας θα είναι έτοιμα να αντιμετωπίσουν τα κορόιδα του Μεγάλου Σατανά (ΗΠΑ)”, δήλωσε ο αρχιστράτηγος Αμπντουλραχίμ Μουσαβί.

Έπειτα από έξι μέρες διαδηλώσεων που προβλημάτισαν το θεοκρατικό καθεστώς και στοίχισαν τη ζωή σε 21 ανθρώπους, οι Φρουροί της Επανάστασης, το σώμα πραιτοριανών του καθεστώτος, ανέπτυξαν δυνάμεις για να καταστείλουν την εξέγερση σε τρεις επαρχίες.

Οι διαδηλώσεις, οι οποίες ξεκίνησαν ως διαμαρτυρία κατά των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που βιώνουν οι νέοι και η εργατική τάξη, εξελίχθηκαν σε εξέγερση κατά της εξουσίας και των προνομίων που απολαμβάνει μια ελίτ και ειδικά ο ανώτερος πνευματικός ηγέτης Αγιατολάχ Αλί Χαμενεϊ.

ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

04/01/2018 11:31
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Τεχεράνη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: