Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πάντα διατεθειμένη να συνομιλήσει με την Τουρκία, λέει η Μογκερίνι




Το γεγονός ότι η ΕΕ είναι πάντα διατεθειμένη να συνομιλήσει με την Τουρκία επιβεβαίωσε η Φεντερίκα Μογκερινι, Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας (European External Action Service – EEAS) μετά τη συνάντησή της με τον Τούρκο Υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ομέρ Τσελίκ, σύμφωνα με την Agence Europe.

“Επιβεβαιώθηκε εκ νέου η δέσμευση της ΕΕ για ανοιχτούς και απευθείας διαύλους επικοινωνίας με την Τουρκία, μίας υποψήφιας χώρας και εταίρου”. Στη συνάντηση συζητήθηκαν ασφαλώς οι σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας, καθώς και οι τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή και δη οι συγκρούσεις στη Συρία και η τουρκική επέμβαση στην περιοχή Afrin της Συρίας.

Τη ίδια ώρα η Γερμανία “πάγωσε” σχέδια για αναβάθμιση των αρμάτων μάχης Leopold που έχουν αγοραστεί από την Τουρκία μετά τη δημόσια κατακραυγή που προκάλεσε η εισβολή της Τουρκίας στη βόρεια Συρία, αναφέρεται σε δημοσίευμα του EUObserver. Ο Υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δήλωσε χθες ότι η απόφαση η σχετική απόφαση θα ληφθεί μόλις σχηματιστεί νέα κυβέρνηση στη χώρα. Η Τουρκία πραγματοποιεί την τελευταία εβδομάδα επιθέσεις από αέρος και στεριάς στην περιοχή Afrin της Συρίας με στόχο Κούρδους μαχητές της πολιτοφυλακής YPG, οι οποίοι έχουν τη στήριξη των ΗΠΑ.

ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – Αθανάσιος Αθανασίου – Βέλγιο/Βρυξέλλες 26/01/2018 13:12

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: