“Φρούριο” η Αθήνα για την επίσκεψη του Προέδρου του Ισραήλ: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας




Η αστυνομία έχει λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν δυσάρεστες καταστάσεις για τον υψηλό επισκέπτη της Ελλάδας, τον πρόεδρο του Ισραήλ κ. Ρεουβέν Ρίβλιν, ο οποός έφτασε χθες το βράδυ στην Αθήνα.

Στις 12.40, Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ισραήλ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα. Η συνάντηση των δύο ανδρών θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου και εντάσσεται στο πλαίσιο των αναβαθμισμένων σχέσεων της Ελλάδας με το Ισραήλ.

Χθες Κυριακή, έκλεισε για λίγα λεπτά ή κυκλοφορία στην Αττική Οδό λόγω της επίσκεψης του προέδρου του Ισραήλ, ο οποίος κατευθύνθηκε από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» στο κέντρο της Αθήνας.

Η περιοχή γύρω από το Προεδρικό Μέγαρο και το Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται σε αστυνομικό κλοιό. Επίσης ελέγχονται τα πάντα στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, στο οποίο θα διαμείνει ο Ισραηλινός πρόεδρος.

Σύμφωνα με τις ελληνικές αρχές, στη διάρκεια της επίσκεψής του Ισραηλινού Προέδρου θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα σημεία και τις περιοχές που θα μεταβεί κατά τη διάρκεια της Δευτέρας. Τα ίδια μέτρα θα ληφθούν και κατά την παραμονή του στη Θεσσαλονίκη.

Η αστυνομία ξεκίνησε επιχείρηση απομάκρυνσης παρκαρισμένων αυτοκινήτων από τις περιοχές γύρω από την Πλατεία Συντάγματος.

Αύριο Τρίτη, ο πρωθυπουργός μαζί με τον κ. Ρίβλιν θα παραστούν στην τελετή τοποθέτησης του θεμελίου λίθου στον χώρο ανέγερσης του Μουσείου για το Ολοκαύτωμα, στις 11:15 στη Θεσσαλονίκη.

Από τις 9 το πρωί της Δευτέρας κλείνει ο σταθμός του μέτρο στο Σύνταγμα

Πρωινή ταλαιπωρία περιμένει όσους πολίτες επιθυμούν να μεταβούν τη Δευτέρα το πρωί στο κέντρο της Αθήνας και ιδιαίτερα στο Σύνταγμα, καθώς η παρουσία του Ισραηλινού προέδρου, Ρεουβέν Ριβλίν στην ελληνική πρωτεύουσα και η συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, επιφέρει αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

Όπως ανακοινώθηκε, ο σταθμός Μετρό του Συντάγματος θα παραμείνει κλειστός από τις 9 το πρωί, μέχρι να δοθεί το «πράσινο φως» από την αστυνομία προκειμένου να επανέλθει σε κανονική λειτουργία.

Οι συρμοί θα διέρχονται από το Σύνταγμα δίχως στάση, γεγονός που σημαίνει ότι οι πολίτες θα πρέπει να επαναπρογραματίσουν τα δρομολόγιά τους.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: