Δεν συμμετέχουμε σε Κυβέρνηση υπό τον Τσίπρα, λέει ο Θεοδωράκης: Επίθεση σε Καμμένο (video)




Δεν πρόκειται να αντικαταστήσουμε τον κύριο Καμμένο στην Κυβέρνηση, ξεκαθάρισε ο Σταύρος Θεοδωράκης. Ο επικεφαλής του κόμματος “Το Ποτάμι” επιτέθηκε στην κυβέρνηση και τους χειρισμούς της στο Σκοπιανό , λέγοντας ότι κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο και τόνισε ότι δεν θα συμμετέχει σε κυβέρνηση υπό τον Τσίπρα

Συγκεκριμένα μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφερόμενος στον κύριο Καμμένο και τη θέση που έχει εκφράσει για το Σκοπιανό υπογράμμισε οτι είναι επικίνδυνο και γελοίο υπουργός να έχει να έχει διαφορετική άποψη για σημαντικά θέματα και να εκθέτει τη χώρα.

Η ευθύνη της κυβέρνησης για τη διγλωσσία είναι τεράστια. Πρέπει να εξασφαλίζει την ελάχιστη υπευθυνότητα, πρόσθεσε ο κύριος Θεοδωράκης

Τόνισε μάλιστα πως δεν υπάρχουν πολλοί πρόθυμοι στην αντιπολίτευση και δεν υπάρχει κανείς πρόθυμος να αντικαταστήσει τον κ Καμμένο.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να συμμετάσχουμε σε ένα τέτοιο κυβερνητικό σχήμα. Δεν μας ενδιαφέρει κανένα υπουργείο με πρωθυπουργό τον κ Τσίπρα»

Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις εκτίμησε ότι υπάρχουν πολλά ονόματα που δίνουν λύση. Μια σλαβική λέξη μπορεί να μας καλύπτει πλήρως είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

«Είμαστε υπέρ μιας σύνθετης λύσης που όμως θα συνοδεύεται με δεσμευτικές εγγυήσεις και τον αλυτρωτισμό», υπογράμμισε.

-Για Συλλαλητήρια

«Δεν χαρίζουμε τις εθνικές υποθέσεις στους ακροδεξιούς» τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού και αναφερόμενος στα συλλαλητήρια είπε: «Όταν ομιλητές είναι ακροδεξιοί και λένε επικίνδυνα πράγματα για τη χώρα σου, παίρνεις το καπελάκι σου και φεύγεις».

-Για επεισόδιο σε Ιμια

Σε ό,τι αφορά στο θέμα που δημιουργήθηκε με τη ρίψη στεφανιού από τον Πάνο Καμμένο ανοικτά των Ιμίων ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι είναι εξευτελιστικό για τους Έλληνες να παρακολουθούν τον υπουργό Εθνικής Αμύνης της χώρας τους να μην μπορεί να προσεγγίσει ελληνικό έδαφος, τονίζοντας ότι θα πρέπει να μας προβληματίσει η προκλητικότητα των Τούρκων στην περιοχή και να έχουμε συνεχώς στραμμένη την προσοχή μας στα ανατολικά, λύνοντας σιγά σιγά τα προβλήματα στα βόρεια σύνορά μας.

O Σταύρος Θεοδωράκης επεσήμανε πως, στην υποθετική περίπτωση που δεν βρίσκουμε καμία λύση με τη FYROM, οι Σκοπιανοί θα αναζητήσουν στήριγμα στην τουρκική πλευρά και αυτό θα πρέπει να μας ανησυχήσει. Ερωτώμενος για το αν υπάρχει διχογνωμία στο Κίνημα Αλλαγής σε σχέση με το Σκοπιανό, είπε πως δεν υπάρχει καμία διχογνωμία, όλοι υπερασπιζόμαστε μια σύνθετη λύση με δεσμευτικές εγγυήσεις για τον αλυτρωτισμό.

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: