“Ατύχημα” μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, στο Αιγαίο, φοβάται ο Αμερικανός πρέσβης Πάιατ




Φοβάται «ατύχημα» στο Αιγαίο, μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, μετά και τη νέα ένταση στα Ίμια.

Αυτό δηλώνει σε συνέντευξή του στην εκπομπή “Ιστορίες” του ΣΚΑΪ, η οποία θα μεταδοθεί το βράδυ. «Η ανησυχία μου, ο φόβος μου, είναι το ατύχημα… Όσο έχετε αυτά τα φονικά στρατιωτικά συστήματα σε κοντινή απόσταση το ένα από το άλλο υπάρχει πάντα φοβερός κίνδυνος ατυχήματος, το οποίο φυσικά θα προκαλέσει μεγάλες επιπλοκές στην σχέση σας», ανέφερε ο Αμερικανός πρέσβης, σύμφωνα με το skai.gr.

Αναφορικά μ το Σκοπιανό, ο κ. Πάιατ επισημαίνει την υποστήριξη των ΗΠΑ στις προσπάθειες του μεσολαβητή του ΟΗΕ. «Στηρίζουμε τον Μάθιου Νίμιτς και τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών. Είμαι αισιόδοξος. Και θα κάνουμε τα πάντα, ως ΗΠΑ, να υποστηρίξουμε τις προσπάθειές του τις επόμενες ημέρες», είπε και συμπλήρωσε πως είναι προς το συμφέρον των χωρών των δυτικών Βαλκανίων να ενταχθούν σε Ευρωπαϊκή Ένωση και ΝΑΤΟ.

Σχολίασε επίσης την κοινή άσκηση Ελλήνων και Αμερικανών πεζοναυτών στο Βόλο με την επωνυμία «Μέγας Αλέξανδρος», ενώ χαρακτήρισε την Ελλάδα πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή.

«Η άσκηση Μέγας Αλέξανδρος ήταν ιδιαίτερα σημαντική, διότι σηματοδότησε την ανανέωση των πολύπλοκων, μεγάλων ασκήσεων μεταξύ των Αμερικανών πεζοναυτών και των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων», δήλωσε.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ

ΠΗΓΗ: skai.gr/

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: