Πλοίo του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού. Φωτογραφία ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ

Απίστευτη πρόκληση των Τούρκων στα Ίμια: Τουρκική ακταιωρός “άγγιξε” ελληνική κανονιοφόρο

Σοβαρό περιστατικό στην περιοχή των Ιμίων καταγράφηκε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα της Τετάρτης, όταν τουρκική ακταιωρός ήρθε σε επαφή με την κανονιοφόρο «Νικηφόρος» του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Ο «Νικηφόρος» βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία στην περιοχή των Ιμίων και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κατά τη διέλευσή του, η τουρκική ακταιωρός προχώρησε σε επικίνδυνο ελιγμό που οδήγησε στην επαφή με το ελληνικό πλοίο.

Πηγές του ΓΕΕΘΑ σημειώνουν ότι κανένα από τα δύο πλοία δεν έχει υποστεί ζημιά ενώ ήδη η τουρκική ακταιωρός έχει επιστρέψει στα χωρικά ύδατα της Τουρκίας.

ΚΥΠΕ, Ελλάδα/Αθήνα 17/01/2018 16:59

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, μια τουρκική ακτοφυλακίδα -SG αναφέρεται στη ναυτική ορολογία- που κινούνταν εντός ελληνικών χωρικών υδάτων συγκρούστηκε με την κανονιοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού «Νικηφόρος» η οποία έκανε προγραμματισμένη περιπολία στην περιοχή και προσέγγισε στα Ίμια ακολουθώντας το περιπολικό του τουρκικού πολεμικού ναυτικού «Köyceğiz».

Όταν το ανθυποβρυχιακό περιπολικό του τουρκικού πολεμικού ναυτικού «Köyceğiz» προσέγγισε τα Ίμια, η κανονιοφόρος «Νικηφόρος» ακολούθησε το τουρκικό πλοίο. Τότε όμως εμφανίστηκε ακόμη ένα σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής το οποίο έκανε ελιγμούς γύρω από την ελληνική κανονιοφόρο και σε μικρή απόσταση, περίπου 1-1,5 μίλι από τα Ίμια. Ενώ έκανε μανούβρες γύρω από την κανονιοφόρο, η τουρκική ακτοφυλακίδα έπεσε πάνω στο ελληνικό πολεμικό πλοίο.

Το τουρκικό περιπολικό «Köyceğiz» ακούμπησε την κανονιοφόρο «Νικηφόρος» στην αριστερή πλευρά. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ελληνικό πολεμικό δεν έχει υποστεί βλάβη ή άλλες αβαρείες και ούτε έχουν σημειωθεί τραυματισμοί.

1 Comment on "Απίστευτη πρόκληση των Τούρκων στα Ίμια: Τουρκική ακταιωρός “άγγιξε” ελληνική κανονιοφόρο"

  1. Απολλόδωρος | January 17, 2018 at 6:03 PM | Reply

    αφού είναι στα Ελληνικά ύδατα γιατί δεν το εμβολίζομε “κατά λάθος” να “σώσουμε” και το πληρωμα τους και να ζητάμε και τα ρέστα μετά, για παραβίαση των συνόρων μας???? τι κερδίσαμε με αυτήν την υποτελή αντίδραση πλην την αύξηση της προκλητικότητας???

Leave a comment

Your email address will not be published.


*