Ο στρατηγός ε.α. και επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ, Φραγκούλης Φράγκος (Α), και ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος (Κ), χαιρετίζουν τους χιλιάδες πολίτες που συμμετέχουν στο συλλαλητήριο για την ονομασία των Σκοπίων, προκειμένου να μην υπάρχει ο όρος "Μακεδονία" στην ονομασία της γειτονικής χώρας, στην πλατεία του Λευκού Πύργου, Θεσσαλονίκη, Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ηγηθεί κόμματος άφησε ο στρατηγός ε.α. Φραγκούλης Φράγκος

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ηγηθεί κόμματος «αν μου ζητηθεί (…), αν υπάρχει αναγκαιότητα γιατί δεν είμαι ρίψασπις», άφησε σήμερα μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΙ» ο βασικός ομιλητής του συλλαλητηρίου, την Κυριακή το απόγευμα, στην Θεσσαλονίκη, στρατηγός εν αποστρατεία Φραγκούλης Φράγκος, προσθέτοντας όμως ότι αυτή τη στιγμή «δεν είναι στις προτεραιότητες μου».

Συγκεκριμένα ο Φρ. Φράγκος ερωτηθείς αν του ζητηθεί από πολίτες και φορείς να ηγηθεί κόμματος απάντησε χαρακτηριστικά: «Θα σφυγμομετρήσω την κατάσταση. Θα δω αν υπάρχει αναγκαιότητα. Και ακολούθως θα πρέπει να αποφασίσω. Σε καμία περίπτωση δεν είμαι ρίψασπις, δεν φοβάμαι. Αλλά δεν προτίθεμαι μέχρι του παρόντος να ασχοληθώ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο στρατηγός.

Σημείωσε επίσης ότι τα τελευταία 6-7 χρόνια που έχει αποστρατευθεί, έχουν γραφεί πολλά περί της ανάμιξής του στην πολιτική, ειδικότερα πως θα ηγηθεί κόμματος, ξεκαθάρισε πάντως ότι θα δεχθεί μόνο εάν είναι απόλυτα των δημοκρατικών αντιλήψεων αυτοί που θα του το ζητήσουν.

Για το συλλαλητήριο το απόγευμα της Κυριακής υποστήριξε ότι είχε περίπου 800.000 κοσμο επικακαλούμενος την ιταλική τηλεοραση ΡΑΙ, επίσης ότι ο ιδιος μίλησε όχι ως πολιτικός αλλα ως ενεργός πολίτης. Διευκρίνισε ότι δεν έχει ακούσει κάτι για συλλαλητήριο στην Αθήνα, αλλά το πληροφορήθηκε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Στη διοργάνωση του οποίου δεν συμμετέχει, αλλά αν προσκληθεί, θα παραστεί, δήλωσε.

Επανέλαβε τη φράση ότι όσοι δώσουν το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια θα τους βρουν μπροστά, αλλά αυτό, διευκρίνισε, «δεν το λεει σαν απειλή». Σύμφωνα με τον κ. Φράγκο, ο ελληνικός λαός όταν νιώθει ότι απειλείται, αντεπιτίθεται. Αν δοθεί το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια θα είναι ολέθριο στο μέλλον, εκτίμησε ο κ. Φράγκος.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ

22/01/2018 10:51
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Be the first to comment on "Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ηγηθεί κόμματος άφησε ο στρατηγός ε.α. Φραγκούλης Φράγκος"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*