Ανοιχτή σύγκρουση με “βαριές” κουβέντες Σκουρλέτη-Καμμένου: Βαθαίνει το ρήγμα για το Σκοπιανό




Διαστάσεις ανοιχτής σύγκρουσης παίρνει πλέον η διαμάχη μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ για το Σκοπιανό. Ο Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης επιτέθηκε και πάλι κατά των βουλευτών αλλά και του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου για τις θέσεις τους όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις, για να πάρει σκληρή απάντηση από τον βουλευτή Δημήτρη Καμμένο.

Όπως είπε ο κύριος Σκουρλέτης μιλώντας στην τηλεόραση του Αντέννα η θέση του προέδρου των ΑΝΕΛ για την ονομασία είναι λάθος, όπως λάθος είναι και η άποψη του για δημοψήφισμα γιατί δεν γίνεται εξωτερική πολιτική με αυτούς τους όρους.

Τόνισε μάλιστα  ότι ως υπουργός Εθνικής Άμυνας ο Πάνος Καμμένος οφείλει να υπερασπιστεί την κυβερνητική θέση.

Στον κύριο Σκουρλέτη απάντησε ο βουλευτης των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δημήτρης Καμμένος σε έντονο ύφος.

Είπε χαρακτηριστικα:

«Εμείς δεν κάνουμε παρέα ούτε δικαιολογούμε τον Ρουβίκωνα, δεν χαιρόμαστε που βγαίνει ο δολοφόνος Κουφοντίνας που έχει καταστρέψει την Ελλάδα, δεν πετάμε την εικόνα της Παναγίας στα σκουπίδια. Υπάρχουν διαφορές».

Ο κύριος Σκουρλέτης επέμεινε και στην άποψη του ότι οι κινήσεις των βουλευτών των ΑΝΕΛ πρέπει να είναι πιο προσεκτικές  υποστηρίζοντας ότι το θέμα της FYROM δεν είναι από τα ζητήματα της καθημερινότητας, και απαιτείται η μέγιστη υπευθυνότητα. Υποστήριξε ότι ήταν  λάθος την συμμετοχή των βουλευτών των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στο συλλαλητήριο, και χαρακτήρισε «πολλαπλά» τα λάθη του συγκυβερνώντος κόμματος στο ζήτημα των Σκοπίων.

Ο Δημήτρης Καμμένος απάντησε και στις κατηγορίες Σκουρλέτη για τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο:

«Όποιος δεν έλαβε το μήνυμα του συλλαλητηρίου θα τον γράψει η ιστορία με μαύρα γράμματα»

Εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξει λύση άμεσα στο ονοματολογικό. Και πρόσθεσε:

«Πρέπει να είμαστε συνετοί και μαζεμένοι. Δεν είμαστε διεθνιστές στους ΑΝΕΛ. Δεν είμαστε όλοι από την ίδια πολιτική μήτρα.»

Παντως ο κύριος Σκουρλέτης είχε δηλώσει πως σε περίπτωση που οι κυβερνητικές διαπραγματεύσεις με τα Σκόπια καταλήξουν σε λύση, τότε ο καθένας θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του στη Βουλή, αρνούμενος όμως πως τυχόν καταψήφιση της κυβερνητικής θέσης από τους ΑΝΕΛ θα σημαίνει πως δεν υπάρχει κυβέρνηση.

«Η κυβέρνηση πέφτει όταν χάσει τη δεδηλωμένη», είπε, ευχόμενος «οι τοποθετήσεις Καμμένου και άλλων, να μην μπλοκάρουν τη λύση».

ΕΔΩ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ

ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: