Αμετάβλητα, μάλλον, τα αμερικανικά επιτόκια, αύξηση εντός Μαρτίου, βλέπουν οι αναλυτές




Αμετάβλητα αναμένεται να αφήσει την ερχόμενη εβδομάδα τα αμερικανικά επιτόκια η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed), με τους οικονομολόγους να αναφέρουν ότι η διαφοροποιημένη σύνθεση της επιτροπής νομισματικής πολιτικής της Fed θα μπορούσε να οδηγήσει σε ταχύτερες αυξήσεις των επιτοκίων το 2018.

Οι αγορές στοιχηματίζουν ότι η πρώτη για το τρέχον έτος κίνηση της Fed σε σχέση με το ύψος των επιτοκίων θα γίνει στην επόμενη συνεδρίαση της Τράπεζας τον Μάρτιο.

Αυτό θα επιτρέψει στο όργανο καθορισμού των επιτοκίων της Fed, την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς (FOMC), να περιμένει πιο ξεκάθαρα σημάδια σε σχέση με τον πληθωρισμό, ο οποίος βρίσκεται για αρκετό καιρό κάτω από το στόχο της Τράπεζας που είναι το 2%.

Ωστόσο, οι μεταβαλλόμενες οικονομικές συνθήκες – οι μαζικές φορολογικές περικοπές που εγκρίθηκαν τον περασμένο μήνα, η ανάκαμψη των τιμών ενέργειας, το ασθενέστερο δολάριο, τα νέα κόστη στο εμπόριο και η ισχυρότερη παγκόσμια ανάπτυξη – θα μπορούσαν να συνδυαστούν με μια ευρεία ανεπάρκεια της αμερικανικής αγοράς εργασίας να ωθήσει σε αύξηση των μισθολογίων και να προκαλέσει αύξηση του πληθωρισμού η οποία θα είναι αποτέλεσμα της ζήτησης, υπογραμμίζουν οι αναλυτές.

Ταυτόχρονα, η διαφοροποιημένη σύνθεση της επιτροπής FOMC φαίνεται να κλίνει σε μια διαφορετική κατεύθυνση σε σχέση με τον πληθωρισμό, γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες η επιτροπή να αυξήσει τα επιτόκια τέσσερις φορές τον τρέχον έτος, παρά τρεις.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων – ΗΠΑ/ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ 28/01/2018 16:28

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: