Το «ισλαμικό πάρκο» κορυφή του παγόβουνο όσων συμβαίνουν στα κατεχόμενα, λέει η Θεοχάρους




«Η κατασκευή του λεγόμενου Ισλαμικού Πάρκου συνιστά την κορυφή του παγόβουνο για τα όσα συμβαίνουν στα κατεχόμενα. Το ψευδοκράτος εξελίσσεται με εντολές του δικτάτορα Ερντογάν σε ένα ισλαμικό κρατίδιο, το οποίο προσδοκά να αναγνωριστεί είτε στο πλαίσιο μιας λύσης διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας δυο ισότιμων συνιστώντων κρατών είτε άλλως πως».

Αυτά αναφέρει σε ανακοίνωση της η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης, Ελένη Θεοχάρους, και προσθέτει: «Η πολιτική του καλού κλίματος, του εξευμενισμού και εκμαυλισμού της Τουρκίας έχει αποθρασύνει την Άγκυρα και το κατοχικό καθεστώς, και η μετατροπή των κατεχομένων σε θεοκρατικό κέντρο φανατικών μουσουλμάνων είναι πια γεγονός. Τούτο συνιστά τεράστια απειλή και για τους Ελληνοκυπρίους, αλλά και για τους Τουρκοκυπρίους. Ο εξισλαμισμός των κατεχομένων ποτέ δεν ηγέρθη από την Κυβέρνηση ως θέμα ενώπιον των Διεθνών Οργανισμών και όσες φορές ηγέρθη από εμάς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Κυβέρνηση δια των οργάνων της βεβαίωνε τις ευρωπαϊκές αρχές ότι τέτοιο θέμα δεν υφίσταται. Προφανώς ‘για να μην χαλάσει το καλό κλίμα των συνομιλιών’».

«Οι ευθύνες της Κυβέρνησης είναι ασήκωτες για την ανοχή και την έλλειψη πολιτικής στο θέμα του εξισλαμισμού των κατεχομένων σε καιρούς όπου ολόκληρη η Ευρώπη ελάμβανε μέτρα κατά της ‘ριζοσπαστικοποίησης-radicalization’ των ευρωπαϊκών πληθυσμών.

Τώρα η Κυβέρνηση καίγεται για την επανέναρξη των συνομιλιών από το σημείο στο οποίο ανεστάλησαν λόγω των εκλογών, χωρίς να λαμβάνει καν υπόψιν την δραματική τούτη εξέλιξη και επιχειρηματολογώντας πως αν δεν υπογράψει τώρα την «λύση» τα αγάλματα του Ατατούρκ θα πληθύνουν και ο φανατισμός θα αυξηθεί. Δεν αντιλαμβάνεται ότι θα παραδώσει ολόκληρη την Κύπρο στα χέρια των Ισλαμιστών» αναφέρει η κ. Θεοχάρους.

Καταληκτικά, η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης, τονίζει: «Γι’ αυτούς και για πολλούς άλλους λόγους, πιστεύουμε ότι έχει κλείσει τον αποτυχημένο κύκλο της. Ο κυρίαρχος λαός θα της δείξει την πόρτα της εξόδους, για να αναδείξει μια νέα Κυβέρνηση που δεν θα περιπλέκει τα ήδη υφιστάμενα προβλήματα, αλλά θα δίνει λύσεις, με σοβαρότητα και αξιοπιστία. Χωρίς μεγάλες κουβέντες και προεκλογικές δεσμεύσεις, που διαρκούν ως την επόμενη μέρα των εκλογών».

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 23/12/2017 12:59

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: