Ντροπή για το έθνος των Ελλήνων η επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα, λέει η Αλληλεγγύη




«Η επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα αποτελεί ντροπή για το έθνος των Ελλήνων. Επιχείρησε να κλείσει το Κυπριακό τονίζοντας ότι δεν θα πάρουν οι Ελληνοκύπριοι κάτι περισσότερο από το σχέδιο Ανάν, και να ανοίξει με τον πλέον προκλητικό τρόπο θέμα τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη. Εμφανίζεται ως νεοσουλτάνος και δεν αφήνει κανένα ίχνος προσδοκίας για λύση του Κυπριακού στην βάση των αρχών και αξιών της ΕΕ».

Αυτά τονίζει σε ανακοίνωση της η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης και προσθέτει: «Για τον Ερντογάν το Κυπριακό σημαίνει την πλήρη υποταγή μας. Θέλει όλη την Κύπρο. Χωρίς νέα στρατηγική και πρόκληση κόστους στην Τουρκία δεν θα υπάρξει αποτέλεσμα».

Καταλήγοντας η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης επισημαίνει: «Η προσπάθεια για νεκρανάσταση του Κρανς Μοντανά δεν θα οδηγήσει σε λύση αλλά θα δώσει την ευκαιρία στην Τουρκία να μας πιέσει μαζί με τη διεθνή κοινότητα για την διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, την αντικατάστασή της από δυο ισότιμα κράτη, μέχρι τον πλήρη εκτουρκισμό της νήσου, ο οποίος θα επέλθει από τα νέα κύματα εποίκων, που θα έχουν καθεστώς Ευρωπαίων πολιτών. Η προκλητική απαίτηση Ερντογάν για την εμφάνιση των τοπωνυμίων της Θράκης στην Τουρκική γλώσσα δεν απαντήθηκε καν από το επίσημο Ελληνικό κράτος και δεν αντιπαραβλήθηκε με την κατάσταση του πλήρους εκτουρκισμού και εξισλαμισμού της κατεχόμενης Κύπρου».

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 08/12/2017 12:55

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: