Στόχος της Επιτροπής Κίνησης Ομάδας Συνταξιοδότησης Πολεμιστών 1974 να απαληφθεί η αναλογική μείωση του 12%. Φωτογραφία: ΚΥΠΕ.

Να καταργηθεί η αναλογική μείωση 12% στις συντάξεις ζητούν οι πολεμιστές του 1974

Η Επιτροπή Κίνησης Ομάδας Συνταξιοδότησης Πολεμιστών 1974 που συστάθηκε τον περασμένο μήνα, στόχο έχει να προβεί σ’όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για απάλειψη της άδικης ‘αναλογικής μείωσης’ του 12% που με μνημονιακό νομοσχέδιο, επεβλήθη σ ’όσους αποφασίσουν να κάνουν χρήση του δικαιώματος συνταξιοδότησης στο 63ον έτος και νοούμενου ότι έχουν συμπληρώσει τα απαιτούμενα χρόνια εισφορών.

Ως γνωστόν οι ηλικίες (1954,1955,1956 που στρατολογήθηκαν τον Γενάρη 1974), είχαν την μεγάλη συμμετοχή στην άμυνα της Κύπρου κατά την εισβολή , εξου και τα πιο πολλά θύματα (νεκροί, αγνοούμενοι ,τραυματίες, αιχμάλωτοι) καθώς και όσοι επιβίωσαν των επιχειρήσεων, φέρουν εσωτερικά τραύματα και οι μνήμες θα τους ακολουθούν ως το τέλος της ζωής τους.

Αναφέρουν ότι λόγω της δύσκολης εκείνης περιόδου, αρκετοί υπηρέτησαν πέραν των 24 μηνών θητεία μέχρι και 38 μήνες, στερούμενοι την έγκαιρη εισαγωγή τους στην αγορά εργασίας, απώλεια εισοδήματος επιφορτίζοντας τις οικογένειες μας με επιπρόσθετα έξοδα συντήρησης μας, στέρηση για έγκαιρη εισαγωγή στα Πανεπιστήμια σε σχέση με άλλους που απολύθηκαν στους 26 μήνες για εισαγωγή τους στις Ανώτερες Σχολές άρα αργότερα υπερτερούσαν και σε χρόνια υπηρεσίας (προαγωγές-αυξήσεις κ.λπ.)

«Όμως το να έρχεται το κράτος σήμερα για 2η φορά να μας επιβάλλει να πληρώσουμε και τα σπασμένα της οικονομικής κρίσης είναι τουλάχιστο όπως το θεωρούμε άδικο και προσβλητικό προς τους ανθρώπους που πρώτοι στην πρώτη γραμμή υπερασπίστηκαν την Πατρίδα τους πληρώνοντας πολύ ψηλό τίμημα», σημειώνουν.

Η επιτροπή συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας ο οποίος δήλωσε την πρόθεση του, αφού ετοιμαστεί από το αρμόδιο Υπουργείο σχέδιο , να το προωθήσει για έγκριση του στην Βουλή και να τεθεί σε εφαρμογή.

Αναφέρουν ότι είχαν επαφές με υποψηφίους προέδρους της Δημοκρατίας οι οποίοι έδειξαν κατανόηση και υποσχέθηκαν πως θα πιέσουν προς επίλυση του θέματος θετικά όπως και στη συνάντηση με την Υπουργό Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου η οποία, αναφέρει η ανακοίνωση, «έδειξε κατανόηση μα πάνω απ’ όλα πρόθεση να λύση το πρόβλημα με τον πιο ορθό τρόπο».

Η προσπάθεια θα συνεχιστεί και σύντομα θα ακολουθήσουν κι ‘άλλες επαφές και συναντήσεις, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 14/12/2017 11:50

Be the first to comment on "Να καταργηθεί η αναλογική μείωση 12% στις συντάξεις ζητούν οι πολεμιστές του 1974"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*