“Mπροστά αυλή” της πρωτεύουσας» θέλει ο Πρωθυπουργός να γίνει η Δυτική Αττική




Την πλήρη αντίθεση της κυβέρνησής του στο μοντέλο που ήθελε την Δυτική Αττική «πίσω αυλή» της πρωτεύουσας και τους κατοίκους της, πολίτες β’ κατηγορίας, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο κλείσιμο της ομιλίας του, στο κλειστό γήπεδο της Ελευσίνας.

«Θέλουμε η Δυτική Αττική να γίνει η “μπροστά αυλή” της πρωτεύουσας, το πρώτο μέτωπο του Πολιτισμού, της θάλασσας …», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, με την ταυτόχρονη επισήμανση ότι «το εξαιρετικά επιτυχημένο Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Δυτικής Αττικής, δεν έκλεισε την συζήτηση. Την άνοιξε. Και την άνοιξε, με ουσιαστικό και παραγωγικό τρόπο, καθορίζοντας τους άξονες ενός ολοκληρωμένου σχεδίου. Ταυτόχρονα, από την διαδικασία αυτή, εδραιώθηκαν δίαυλοι άμεσης επικοινωνίας ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους παραγωγικούς και θεσμικούς φορείς της Δυτικής Αττικής», ανέφερε ακόμη.
Καταθέτοντας εξάλλου το κυβερνητικό σχέδιο για την Δυτική Αττική εστίασε σε τέσσερα πολύ μεγάλα ζητήματα: Τη βιώσιμη ανάπτυξη, την ποιότητα ζωής, την κοινωνική συνοχή και τις αναγκαίες παρεμβάσεις για την επόμενη ημέρα.

Επιμέρους κεφάλαια της βιώσιμης αυτής ανάπτυξης είναι η βιομηχανία, ο πρωτογενής τομέας, οι υπηρεσίες, ενώ απέρριψε κάθε σκέψη για λειτουργία στην περιοχή, ορυχείων εξόρυξης βωξίτη.

Αναφορικά με την ποιότητα ζωής, ο κ. Τσίπρας μίλησε εκτενώς για τα αντιπλημμυρικά έργα, την περιβαλλοντική αναβάθμιση της Δυτικής Αττικής (με ειδική αναφορά στα ναυάγια και εγκαταλελειμμένα πλοία του κόλπου της Ελευσίνας).

Τρίτος τομέας, η κοινωνική πολιτική με πυλώνες την Παιδεία, την Υγεία, την αντιμετώπιση του σύνθετου ζητήματος των Ρομά, την ασφάλεια.

Ενώ εξήγγειλε θετικές παρεμβάσεις στο χωροταξικό, τη χρηματοδότηση με 100 εκατομμύρια ευρώ από το Υπουργείο Οικονομίας ενός ολοκληρωμένου προγράμματος παρέμβασης. Ξεχωριστή αναφορά στον Πολιτισμό, με ειδική μνεία στην «Πολιτιστική Πρωτεύουσα» και την απελευθέρωση του παραθαλάσσιου μετώπου σε Ελευσίνα, Νέα Πέραμο και Ασπρόπυργο.

Νίκος Παπαδημητρίου
17/12/2017 22:12
ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αθήνα, Greece

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: