Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή: Ισχυρή έκρηξη έξω από το Εφετείο Αθηνών




Ισχυρή έκρηξη βόμβας σημειώθηκε, στς 03:25 σήμερα, έξω από το Εφετείο Αθηνών, στην οδό Λουκάρεως. Νωρίτερα, άγνωστος τηλεφώνησε στην “Εφημερίδα των Συντακτών” και στην ιστοσελίδα “Ζούγκλα” και προειδοποίησε για την έκρηξη, δίνοντας χρονικό περιθώριο 40 λεπτά.

Η περιοχή αποκλείστηκε από την αστυνομία και πραγματικά στις 03:25 -την ώρα που είχαν πει- πραγματοποιήθηκε η έκρηξη, η οποία προξένησε σοβαρές ζημιές στην είσοδο του Εφετείου, ενώ έσπασαν τζάμια και σε απέναντι κτίρια.

Σύμφωνα με μαρτυρία φύλακα του Εφετείου, ο οποίος μετά το τηλεφώνημα απομακρύνθηκε από την αστυνομία, τη βόμβα άφησαν δύο άγνωστοι μέσα σε μια τσάντα στην είσοδο του Εφετείου και διέφυγαν με μοτοσικλέτα.

Ο άγνωστος που προειδοποίησε με τηλεφώνημα για την έκρηξη, δεν ανέφερε οργάνωση, αλλά είπε: “Δεν είναι φάρσα, δώστε προσοχή. Στην οδό Λουκάρεως, στο Εφετείο Αθηνών, θα εκραγεί βόμβα” και ζήτησε επίμονα να εκκενωθούν και τα δύο κτίρια.

Συνεργεία της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας έχουν ξεκινήσει έρευνα στο σημείο της έκρηξης, ενώ εκεί βρίσκονται αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, η οποία έχει αναλάβει την υπόθεση.

Κώστας Τομαράς
22/12/2017 07:31
ΑΠΕ-ΜΠΕ Αθήνα, Greece

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα:

Οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής ερευνούν τις κάμερες της περιοχής προκειμένου να δουν αν έχουν καταγραφεί οι δύο άνδρες ή το δρομολόγιο διαφυγής τους ενώ αξιολογούν και τη μαρτυρία του φύλακα του Εφετείου.

Ο τρόπος δράσης πάντως θυμίζει σε πολλά σημεία την επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό κατά τράπεζας στις 19 Απριλίου 2017 στην οδό Σανταρόζα καθώς και την επίθεση με βόμβα τοποθετημένη σε σακίδιο στις 12 Δεκεμβρίου 2016 στο υπουργείο Εργασίας. Στη δεύτερη περίπτωση υπενθυμίζεται ότι ο μηχανισμός δεν εξερράγη καθώς υπήρξε πρόβλημα στη συνδεσμολογία. Και στις δύο περιπτώσεις οι δράστες ήταν δύο και είχαν κινηθεί με μηχανές.

Για την επίθεση στην οδό Σανταρόζα είχε αναλάβει την ευθύνη η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών, μια ενεργή οργάνωση την οποία αναλυτές της αντιτρομοκρατικής τοποθετούν στη σφαίρα επιρροής των Νίκου Μαζιώτη και Πόλας Ρούπα, των δύο ηγετικών στελεχών του Επαναστατικού Αγώνα που το τελευταίο διάστημα πραγματοποιούν απεργία πείνας επειδή όπως υποστηρίζουν δεν τους επιτρέπουν να δουν το παιδί τους.

Παρά, πάντως, τις ομοιότητες οι αναλυτές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα καθώς αυτή τη στιγμή υπάρχουν άλλες δύο ενεργές οργανώσεις: η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς που στο παρελθόν έχει τοποθετήσει εκρηκτικούς μηχανισμούς και η Επαναστατική Αυτοάμυνα, η οποία όμως μέχρι σήμερα πυροβολεί με καλάσνικοφ και εκτοξεύει χειροβομβίδες.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: