Απαιτείται νέα στρατηγική: Σφοδρή επίθεση Σιζόπουλου σε Κυπριανού και Νεοφύτου για Κυπριακό




Είναι η ώρα για μια αλλαγή και μια απαλλαγή για όλα αυτά τα βαρίδια τα οποία προκλήθηκαν όσον αφορά τη διαχείριση του Κυπριακού και την εφαρμογή μιας νέας στρατηγικής και τακτικής η οποία να επαναφέρει το Κυπριακό στη σωστή του βάση, ως θέματος εισβολής, συνεχιζόμενης κατοχής και εθνοκάθαρσης που να μπορεί να οδηγήσει, σε ενδεχόμενο λύσης, σε ένα φυσιολογικό, σε ένα κανονικό κράτος όπως είναι τα υπόλοιπα κράτη μέλη της ΕΕ, δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος.

Μιλώντας σε σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη, ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι» συμπληρώνεται σήμερα ένας χρόνος από το δείπνο της 1ης Δεκεμβρίου 2016 όπου ουσιαστικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανατρέποντας όλες τις προηγούμενες τοποθετήσεις του, αποδέχθηκε τη συμμετοχή σε μια Πενταμερή Διάσκεψη για την επίλυση του Κυπριακού, προβάλλοντας ως βασική δικαιολογία είτε να βρεθεί λύση στο κυπριακό είτε να χρεωθεί η Τουρκία το αδιέξοδο και την ευθύνη για την μη επίλυση».

«Όχι μόνο δεν υπήρξε λύση αλλά με την έκθεσή του ο Γενικός Γραμματέας δεν επιρρίπτει ευθύνες στην Τουρκία αλλά θεωρεί εποικοδομητική τη στάση της και επιρρίπτει ευθύνες σε ποσοστό 50% στην δική μας πλευρά», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ανέφερε ότι «την ίδια στιγμή παραμένουν στο τραπέζι οι υποχωρήσεις τις οποίες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε αναφορικά με την εκ περιτροπής προεδρία, την περαιτέρω αριθμητική εξίσωση των Τουρκοκυπρίων στα θεσμικά όργανα του κράτους, το θέμα του βέτο σε όλα τα θεσμικά όργανα που δεν υπάρχει αριθμητική εξίσωση, τις 4 Βασικές Ελευθερίες στους Τούρκους υπηκόους και την παραχώρηση κατά προτεραιότητα του δικαιώματος απόκτησης των περιουσίων στην Τουρκοκυπριακή περιοχή από τους χρήστες, παράνομους σφετεριστές των περιουσιών μας, τους έποικους».

«Ενώ ήδη αυτή η διαδικασία που ξεκίνησε από το 2008 οδηγήθηκε σε ένα αδιέξοδο με αρνητικές περιπτώσεις για την Κυπριακή Δημοκρατία και χωρίς την επίλυση του Κυπριακού, τόσο ο κ. Αναστασιάδης όσο και ο κ. Μαλάς ως υποψήφιος του ΑΚΕΛ, επιμένουν ότι θα πρέπει να συνεχίσει αυτή η διαδικασία από εκεί που έμεινε, στη βάση δηλαδή των υποχωρήσεων και παραχωρήσεων αλλά και των κινδύνων που ελλοχεύουν για την προοπτική διατήρησης της Κυπριακής Δημοκρατίας», πρόσθεσε.

Είπε ακόμη ότι «η πρόσφατη παραδοχή του κ. Αναστασιάδη ότι τα όσα έχει αποδεχθεί μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν σε κανένα σύνταγμα και σε κανένα κράτος του κόσμου, υποδηλώνουν ότι ο κ. Αναστασιάδης, ο κ. Μαλάς και οι ηγεσίες των κομμάτων ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ που υποστηρίζουν την υποψηφιότητά τους, στην ουσία επιδιώκουν σε περίπτωση λύσης, να προκύψει ένα κράτος πειραματόζωο, ένα κράτος τουρκικών προδιαγραφών όπου στην ουσία θα ακυρώνει όλα τα υπόλοιπα πλεονεκτήματα που έχουμε αποκτήσει τις διεθνείς συνθήκες και συμβάσεις που έχει υπογράψει η Κυπριακή Δημοκρατία».

Άντρος Κυπριανού και Αβέρωφ Νεοφύτου να αποκαταστήσουν την αλήθεια

Εξάλλου, ο κ. Σιζόπουλος δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια χθεσινής τηλεοπτικής εκπομπής (ALPHA POLITICS) στην οποία ήταν μαζί με τους προέδρους του ΔΗΣΥ και τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ επιχειρήθηκε να υπάρξει μια παραπληροφόρηση, όπως είπε, και να διαψευστεί για κάποια από τα στοιχεία που κατέθεσε.

Ανέφερε ότι το πρώτο σημείο που επιχειρήθηκε να διαψευστεί ήταν όταν είπα πως η κυβέρνηση Δημήτρη Χριστόφια είχε κατ’ επανάληψη δηλώσει ότι η παγκόσμια οικονομική κρίση δεν θα πλήξει την Κυπριακή Δημοκρατία και ότι δεν χρειάζεται να ληφθούν οποιαδήποτε πρόσθετα μέτρα και πρόσθεσε ότι σε δήλωση του ο κ. Χριστόφιας στις 14 Οκτωβρίου του 2008 η οποία έγινε στο αεροδρόμιο Λάρνακας πριν από την αναχώρησή του για να λάβει μέρος σε συνεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, είχε αναφέρει ότι πεποίθησή του είναι ότι « ‘η διεθνής οικονομική κρίση στο τέλος της μέρας θα αφήσει την Κύπρο εντελώς αλώβητη’».

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ είπε ότι το δεύτερο στοιχείο στο οποίο επιχειρήθηκε να αμφισβητηθεί και να νοηθεί ότι δεν λέει την αλήθεια, είναι η αναφορά του στο ότι το νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις στις 6 Σεπτεμβρίου 2014 το ψήφισε και το ΑΚΕΛ, προσθέτοντας ότι έχει στη διάθεσή του τα πρακτικά της Βουλής της συγκεκριμένης συνεδρίας όπου ακριβώς επιβεβαιώνεται, όπως είπε, «ότι και το ΑΚΕΛ ψήφισε το νόμο των εκποιήσεων» και «οι μόνοι που δεν ψήφισαν τον νόμο των εκποιήσεων ήταν οι βουλευτές της ΕΔΕΚ και ακόμα δύο βουλευτές».

Επιπλέον, ανέφερε ότι «ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου επιχείρησε να αποδώσει τη ΔΔΟ στη συμφωνία Μακαρίου Ντενκτάς για τα 4 σημεία του 1977 και στη συμφωνία Κορυφής, όπως την ονόμασε, Κυπριανού-Ντενκτάς του 1979».

Πρόσθεσε ότι σε κανένα από τα σημεία των συμφωνιών δεν αναφέρονται στη ΔΔΟ, αλλά αντίθετα επιβεβαιώνεται, όπως είπε, «ότι για πρώτη φορά ο όρος της ΔΔΟ εισήχθηκε από τον κ. Βασιλείου στην ομόφωνη, δήθεν, απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου του Ιουνίου 1989, που ως γνωστό η ΕΔΕΚ είχε διαφωνήσει, και στη συνέχεια συμπεριλήφθηκε στο ψήφισμα 649 του Συμβουλίου Ασφαλείας του Μαρτίου του 1990».

«Όλα τα υπόλοιπα είναι μια προσπάθεια παραπληροφόρησης, μία προσπάθεια παραπλάνησης και αποσκοπεί ακριβώς στο να μεταφερθεί το κέντρο ενδιαφέροντος των πολιτών από αυτά τα οποία ουσιαστικά έχουν συμφωνήσει ως περιεχόμενο της λύσης και το οποίο εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την εθνική και φυσική επιβίωση του κυπριακού ελληνισμού, στο θέμα της ονοματολογίας», κατέληξε.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: