Τριμερής Συνάντηση στη Λευκωσία των Προέδρων Βουλής Κύπρου, Ελλάδας, Ισραήλ




Πραγματοποιείται σήμερα στη Βουλή των Αντιπροσώπων η 2η Τριμερής Συνάντηση των Προέδρων των Κοινοβουλίων Κύπρου, Ελλάδας, Ισραήλ.

Στη Συνάντηση, την οποία φιλοξενεί η Βουλή των Αντιπροσώπων, συμμετέχουν ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Νικόλαος Βούτσης και ο Πρόεδρος της Κνεσσέτ Yuli Yoel Edelstein, συνοδευόμενος από τον νέο Πρόεδρο της Ομάδας Φιλίας Ισραήλ-Κύπρου στην Κνεσσέτ Yakov Margi.

Από κυπριακής πλευράς παρίστανται οι βουλευτές Ανδρέας Καυκαλιάς, Άγγελος Βότσης, Νίκος Νουρής, Δημήτρης Δημητρίου, Μιχάλης Γιωργάλλας και Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, μέλη των Ομάδων Εργασίας που συστάθηκαν στο πλαίσιο αυτό. Παρόντες είναι επίσης ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο Ηλίας Φωτόπουλος και ο Επιτετραμμένος της Πρεσβείας του Ισραήλ Sami Abu Janeb.

Τις εργασίες της 2ης Τριμερούς Συνάντησης θα απασχολήσουν γενικότερα θέματα συνεργασίας μεταξύ των Κοινοβουλίων των τριών χωρών, καθώς και θέματα που αφορούν ιδιαίτερα στους υδάτινους πόρους και στην επιχειρηματικότητα, έρευνα, καινοτομία και εκπαίδευση. Στο πλαίσιο συζήτησης των συγκεκριμένων θεμάτων, προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν με σχετικές παρουσιάσεις τους εμπειρογνώμονες, επίσης μέλη των Ομάδων Εργασίας.

Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν με την υιοθέτηση και υπογραφή Κοινής Διακήρυξης.

ΚΥΠΕ – Ρεβέκκα Γρηγοριάδου – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 02/11/2017

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: