Ο Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα στις 7 και 8 Δεκεμβρίου δήλωσε ο Χακάν Τσαβούσογλου




Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από την Αθήνα και την Άγκυρα, εν τούτοις φαίνεται ότι συμφωνήθηκε η ημερομηνία επίσκεψης του Προέδρου της Τουρκίας, Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα.

Θα πραγματοποιηθεί στις 7-8 Δεκεμβρίου, όπως είπε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Χακάν Τσαβούσογλου.

Σε δηλώσεις του σχετικά με την επικείμενη επίσκεψη ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης είπε ότι ο κ. Ερντογάν είναι ο πρώτος Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τουρκίας που θα επισκεφθεί την Ελλάδα ύστερα από 65 χρόνια.

«Ο Πρόεδρος μας είναι ο πρώτος Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τουρκίας που επισκέπτεται την Ελλάδα ύστερα από 65 χρόνια. Θεωρώ ότι η επίσκεψη αυτή θα έχει πολύ σημαντικά αποτελέσματα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τσαβούσογλου.

Στο τραπέζι των συζητήσεων θα βρεθούν το προσφυγικό, το Κυπριακό, η απειλή της τρομοκρατίας, οι εμπορικές συναλλαγές των δύο χωρών.

Ο Τούρκος πρόεδρος αναμένεται να θέσει ξανά το θέμα της έκδοσης των Τούρκων στρατιωτικών, που έχουν καταφύγει στην Ελλάδα -παρότι ο Άρειος Πάγος έχει απορρίψει το τουρκικό αίτημα.

Το ερώτημα είναι ανσχεδιάζει ο κ. Ερντογάν να επισκεφθεί τη μειονότητα στη Θράκη. Και αν ναι, τι χαρακτήρα προτίθεται να δώσει στην επίσκεψη αυτή.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: