Ο Μαυρίδης καταγγέλλει την παράνομη εισαγωγή από τα κατεχόμενα τουρκικών προϊόντων




Οι χθεσινές αποκαλύψεις  Προέδρου του Συνδέσμου Θερμοκηπιούχων, αναφορικά με την παράνομη εισαγωγή τουρκικών προϊόντων στις ελεύθερες περιοχές μέσω του Κανονισμού της Πράσινης Γραμμής, επιβεβαιώνουν πλήρως τις επαλειμμένες καταγγελίες και παραστάσεις του Ευρωβουλευτή Κώστα Μαυρίδη (ΔΗΚΟ, S&D) προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στις δηλώσεις του, ο Πρόεδρος των Θερμοκηπιούχων αναφέρεται μεταξύ άλλων σε ψευδείς πιστοποιήσεις στις οποίες εμπλέκεται το Τουρκοκυπριακό Εμπορικό Επιμελητήριο, το οποίο παράνομα «βαφτίζει» ως ντόπια, προϊόντα από την Τουρκία, που ακολούθως διοχετεύονται στις ελεύθερες περιοχές για κατανάλωση. Επιβεβαιώνονται επίσης οι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία από την παράνομη χρήση απαγορευμένων ουσιών και παραβίαση των κανόνων ασφαλείας στην παραγωγή προϊόντων στα κατεχόμενα είτε στην Τουρκία. Επιπλέον, τίθεται θέμα αθέμιτου ανταγωνισμού εναντίον όσων παραγωγών τηρούν την νομιμότητα και τους κανόνες υγιεινής παραγωγής στις ελεύθερες περιοχές, πράγμα που επιβάλλει επιπρόσθετο κόστος.

Ο κ. Μαυρίδης εκφράζει την απαρέσκεια του για την στάση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Γιούνκερ, ο οποίος είχε ενώπιον του καταγγελίες από τον κ. Μαυρίδη για εμπλοκή του Τουρκοκυπριακού Επιμελητηρίου σε ψευδείς πιστοποιήσεις προϊόντων, αλλά ο κ. Γιούνκερ ανέθεσε τη διεξαγωγή έρευνας στο ίδιο το Τουρκοκυπριακό Επιμελητήριο που φυσικά αρνήθηκε τις καταγγελίες, πράγμα που ο κ. Γιούνκερ θεώρησε αξιόπιστο. Επισημαίνεται ότι δεν υπήρξε οποιαδήποτε καταγγελία από την Κυβέρνηση για το εν λόγω θέμα. Αναμένεται, έστω και τώρα, ότι η Κυβέρνηση θα προστατεύσει τη δημόσια υγεία, τους καταναλωτές και τους παραγωγούς, εφαρμόζοντας τη νομιμότητα στο πλαίσιο του Κανονισμού της Πράσινης Γραμμής.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 23/11/2017 12:12

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: