Η ταινία «Οίκτος» του Μπάμπη Μακρίδη στο Διεθνές Φεστιβάλ του Σάντανς




Ο «Οίκτος», η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Μπάμπη Μακρίδη, επιλέχθηκε για την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σάντανς, στο τμήμα World Cinema Dramatic Competition, ανάμεσα σε νέες ταινίες σκηνοθετών από όλο τον κόσμο.

Το διεθνές Φεστιβάλ, ιδρυτής του οποίου είναι ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 18 έως τις 28 Ιανουαρίου.

Η ταινία, σε σενάριο του Ευθύμη Φιλίππου και του Μπάμπη Μακρίδη, αφηγείται την ιστορία ενός ανθρώπου που αισθάνεται ευτυχία μόνο όταν είναι δυστυχισμένος. Έχοντας εθιστεί στη θλίψη θα κάνει τα πάντα προκειμένου να προκαλέσει τον οίκτο όσων βρίσκονται γύρω του. Όπως αναφέρει η σύνοψη, η ταινία «αφορά τη ζωή ενός ανθρώπου σε έναν κόσμο που δεν ήταν αρκετά σκληρός για εκείνον».

Στον «Οίκτο» πρωταγωνιστούν, μεταξύ άλλων, οι Γιάννης Δρακόπουλος, Εύη Σαουλίδου, Μάκης Παπαδημητρίου, Νίκος Καραθάνος, ΜαρίσσαΤριανταφυλλίδου και Βίκτωρ Αρδίττης.

Σημειώνεται ότι από το Φεστιβάλ του Σάντανς είχε ξεκινήσει το ταξίδι της στα διεθνή φεστιβάλ και η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Μπάμπη Μακρίδη, «L» (2012).

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: