Aπό τα 5 μου ήξερα ότι είχα φωνή, στα 19 με ανακάλυψαν: Barbra Streisand για τα δύσκολα παιδικά χρόνια, το δρομολόγιο στο Χόλιγουντ, τους έρωτες με τον Κάρολο και τον Τριντό [videos]

FILE PHOTO US singer/actress and Co-Founder of the Women’s Heart Alliance, Barbra Streisand, EPA/JASON SZENES




Ζωή, μουσική, ταινίες και έρωτες: στα 81 της η Barbra Streisand δίνει στους θαυμαστές μια αυτοβιογραφία τόσο πλούσια σε λεπτομέρειες που γεμίζει έναν τόμο σχεδόν χιλίων σελίδων.

«Το όνομά μου είναι Μπάρμπρα», προσφέρει στον αναγνώστη μια θέση στην πρώτη σειρά έξι δεκαετιών καριέρας της ηθοποιού, τραγουδίστριας και σκηνοθέτιδος από το Μπρούκλιν που έχει φτάσει στις κορυφές της ψυχαγωγίας με 250 εκατομμύρια πωληθέντες δίσκους, 10 Grammy, πέντε Emmy, έναν Tony και δύο Oscar.

«Θέλω να γίνει γνωστή η αλήθεια και αυτό το βιβλίο είναι η κληρονομιά μου», είπε η Μπάρμπρα στο CBS σε συνέντευξή του την παραμονή της έκδοσής του.

Χρειάστηκαν σχεδόν 25 χρόνια για να ολοκληρωθεί ένας τόμος τόσο βαρύς που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως όπλο.

Μεταξύ των θεμάτων, οι διακρίσεις κατά των γυναικών στο Χόλιγουντ: “Ένας άντρας είναι δυνατός, η γυναίκα είναι καριερίστρια. Δείχνει ηγετικό ρόλο, αυτή κυριαρχεί. Αν παίζει, παράγει και σκηνοθετεί, ορίζεται ως ταλέντο με πολλά πρόσωπα, είναι απλά ματαιόδοξη και εγωίστρια», γράφει η ντίβα των Yentl και How We Were.

Οι σχέσεις με τους άνδρες είναι ένα άλλο κεντρικό μοτίβο: η Μπάρμπρα θα προτιμούσε να τους αφήσει έξω, αλλά ο εκδότης δεν θα το άκουγε. Και να λοιπόν η ιστορία όσων ένιωθαν απειλή όπως ο συμπρωταγωνιστής της Σίδνεϊ Τσάπλιν (ο γιος του μεγάλου Τσάρλι) που κάθε βράδυ απειλούσε να σαμποτάρει την ερμηνεία της στο Funny Girl.

Ή ο σκηνοθέτης Frank Pierson που επιτέθηκε στα γυρίσματα του A Star Is Born ως κάποιος που δεν ήταν ποτέ ικανοποιημένος με τα πλάνα. Οι προσβολές για τη φυσική του εμφάνιση που δέχτηκε στην αρχή «πόνεσαν», εξηγεί τώρα στα απομνημονεύματα της.

Όσοι δεν ένιωθαν ότι απειλούνταν παρασύρθηκαν: ο Ομάρ Σαρίφ έγραψε μακροσκελή ερωτικά γράμματα και ακόμη και ο μελλοντικός βασιλιάς Κάρολος, ο οποίος ως φοιτητής στο Κέιμπριτζ είχε μια αφίσα με την Μπάρμπρα στο δωμάτιο του κοιτώνα του, εξήρε κάποτε το «μεγάλο σεξ απήλ της».

Μετά τον γάμο της με τον Έλιοτ Γουλντ από τον οποίο γεννήθηκε ο γιος της Τζέισον, η Στρέιζαντ είχε μια ερωτική σχέση με τον Καναδό πρωθυπουργό Πιερ Τριντό, τους ηθοποιούς Ντον Τζόνσον και Ράιαν Ο’Νιλ και τον κατά 28 χρόνια νεότερο σταρ του τένις Αντρέ Αγκάσι.

Με τον σημερινό της σύζυγο Τζος Μπρόλιν, το πρώτο ραντεβού, πριν από 25 χρόνια, κινδύνευσε να αποτύχει λόγω του σαρκασμού της, αλλά ο Τζος ερωτοχτυπήθηκε.

«Δεν θεωρώ τον εαυτό μου διάσημο πρόσωπο», λέει σήμερα ο Στρέιζαντ: «Είμαι το ίδιο που ήμουν ως παιδί». Ορφανή από τον πατέρα της σε ηλικία 15 μηνών και με ψυχρή και μη επικοινωνιακή μητέρα, η Μπάρμπρα σώθηκε από το ταλέντο της: «Στα πέντε χρονών ήξερα ήδη ότι είχα φωνή».

Τραγουδώντας στα 19 του στο Bon Soir, ένα κλαμπ στο Village, η Streisand ανακαλύφθηκε από τον μάνατζερ Marty Ehrlichman που της πρότεινε συμβόλαιο με την Columbia Record. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία: στις δεκαετίες του ’60 και του ’70 η Μπάρμπρα ήταν ασταμάτητη: εκτός από τις μουσικές ταινίες, έκανε τον κόσμο να κλαίει σε ρομαντικό δράμα με τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ ενώ αναδείχθηκε μεταξύ των τραγουδιστών με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών. Το 1983 έκανε το σκηνοθετικό της ντεμπούτο με τη Yentl: ήταν η πρώτη ταινία του Χόλιγουντ με γυναίκα σεναριογράφο, παραγωγό, σκηνοθέτη και ερμηνεύτρια.

Mε πληροφορίες από ansa.it 
Ελλάδα Αθήνα 

Ο Έλτον Τζον αποκάλυψε ότι ηχογράφησε νέο άλμπουμ με τον Μπέρνι Τόπιν: 60 χρόνια συνεργασίας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: