Θα έπρεπε ήδη να έχουν ληφθεί μέτρα έναντι του κατοχικού καθεστώτος, λέει η ΕΔΕΚ




“Η κυβέρνηση θα έπρεπε ήδη να είχε προχωρήσει στη λήψη πρακτικών μέτρων ώστε να αντιμετωπίσει με αποτελεσματικότητα τις αντιδράσεις του κατοχικού καθεστώτος”, αναφέρει η ΕΔΕΚ.

“Μετά την κατάρρευση της Πενταμερούς Διάσκεψης στον Κραν Μοντανά το κατοχικό καθεστώς προχωρεί σε αναβαθμισμένης κλίμακας προκλήσεις όπως είναι για παράδειγμα το θέμα με τους Μαρωνίτες, με την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, την επιβολή δασμών στην ανθρωπιστική βοήθεια προς τους εγκλωβισμένους κ.ά.

Η κυβέρνηση παρακολουθεί τη συγκεκριμένη κατάσταση με αμηχανία και απραξία. Θα έπρεπε ήδη να είχε προχωρήσει στη λήψη πρακτικών μέτρων, και υπάρχει αυτή η δυνατότητα, ώστε να αντιμετωπίσει με αποτελεσματικότητα αυτή την κατάσταση.

Υπενθυμίζουμε πως από τις 4 Αυγούστου στείλαμε επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με την οποία του ζητούσαμε κατ’ ιδίαν συνάντηση για να θέσουμε αυτό το θέμα και να θέσουμε υπόψη του συγκεκριμένες προτάσεις οι οποίες θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά αυτή τη συγκεκριμένη πρακτική του κατοχικού καθεστώτος.

Δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν υπάρχει οποιαδήποτε απάντηση.

Φαίνεται πως αυτό που ενδιαφέρει περισσότερο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι η ανάλωση του χρόνου του σε προεκλογικά πυροτεχνήματα ενόψει των επόμενων προεδρικών εκλογών και όχι της ουσιαστικής και αποτελεσματικής αντιμετώπισης των προκλήσεων της Τουρκίας και του κατοχικού καθεστώτος”, καταλήγει.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

17/10/2017 14:11
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Βερολίνο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: