Σύστημα καταγραφής υπηκόων τρίτων χωρών στην ΕΕ: “Πράσινο φως” από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο…




H Koμισιόν χαιρετίζει την έγκριση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο της πρότασης για τη δημιουργία συστήματος για καταχώριση στοιχείων εισόδου και εξόδου υπηκόων τρίτων χωρών που διασχίζουν τα εξωτερικά σύνορα των κρατών μελών της ΕΕ.

Η σημερινή ψηφοφορία αντανακλά την πολιτική δέσμευση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να εκδώσει σύντομα αυτόν τον φάκελο προτεραιότητας προς την κατεύθυνση της αποτελεσματικότερης διαχείρισης των συνόρων και της καλύτερης εποπτείας του ποιος διασχίζει τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, σημειώνει η Κομισιόν σε γραπτή ανακοίνωση.

Το σύστημα εισόδου / εξόδου θα κλείσει επίσης ένα σημαντικό κενό πληροφόρησης και θα συμβάλει στην επίτευξη πλήρους διαλειτουργικότητας των συστημάτων πληροφοριών της ΕΕ μέχρι το 2020, με πλήρη σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων και των κανόνων προστασίας των δεδομένων, αναφέρει η Κομισιόν.

Μετά την καθιέρωση συστηματικών ελέγχων σε όλους τους ταξιδιώτες που διασχίζουν τα εξωτερικά σύνορα και με την πλήρη λειτουργία της νέας Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Συνόρων και Ακτοφυλακής, το σύστημα εισόδου / εξόδου αντιπροσωπεύει περαιτέρω συγκεκριμένη δράση για να καταστούν τα σύνορά ακόμη πιο δυνατά, εξυπνότερα και ασφαλέστερα.

Η Κομισιόν προσβλέπει τώρα στο Συμβούλιο να συνεχίσει να υλοποιεί αυτή την πολιτική προτεραιότητα, ώστε το σύστημα να μπορεί να τεθεί σε λειτουργία το αργότερο έως το 2020.

Περισσότερες Διεθνείς ειδήσεις εδώ

ΚΥΠΕ – Αθανάσιος Αθανασίου – Βέλγιο/Βρυξέλλες 25/10/2017 22:12

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: