“Πρόκληση η διαπίστωση ότι ο ΠτΔ θυσίασε την Κύπρο για προεκλογικές σκοπιμότητες”




“Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν λέει όλη την αλήθεια για την Μόρφου”, αναφέρει το Κίνημα Οικολόγων.

“Είναι μεγάλη πρόκληση όταν διαπιστώνεται ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει θυσιάσει την υπόθεση της Κύπρου, χάριν προεκλογικών σκοπιμοτήτων.

Όταν για παράδειγμα εύχεται στους Μορφίτες του χρόνου να μην χρειαστεί να οργανώσουν πορεία για την απελευθέρωση της Μόρφου, διερωτάται κανείς βάσιμα τι ακριβώς έχει στο μυαλό του.

Πάντως καλό είναι να γνωρίζουν οι Μορφίτες ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στο Κραν Μοντάνα διαπραγματευόταν την επιστροφή της Μόρφου υπό ελληνοκυπριακή διοίκηση αλλά με τα τάχα δικαιώματα των παράνομων χρηστών να είναι εξασφαλισμένα. Είναι γνωστή άλλωστε η ιδέα να παραμείνουν οι Τούρκοι έποικοι και Τουρκοκύπριοι παράνομοι χρήστες στις περιουσίες των Ελληνοκυπρίων στην περιοχή της Μόρφου, υπό ελληνοκυπριακή διοίκηση.

Είναι καιρός οι ίδιοι οι Μορφίτες να εξηγήσουν στον κ. Αναστασιάδη και σε όσους άλλους έχουν τις ίδιες ή χειρότερες ιδέες, ότι επιστροφή της Μόρφου χωρίς επιστροφή των νόμιμων κατοίκων της δεν μπορεί να είναι αποδεκτή.

Ούτε η επανένωση χωρίς την απελευθέρωση ολόκληρης της Κύπρου μπορεί να γίνει αποδεκτή από την πλειοψηφία του κυπριακού λαού”, καταλήγει.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 08/10/2017 15:36

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: