Πεζοναύτη διόρισε η ΕΕ νέο διοικητή της επιχείρησης Atalanta στη Σομαλία




Η Πολιτική Επιτροπή Ασφάλειας της ΕΕ αποφάσισε τον διορισμό του Τσάρλυ Στίκλαντ, υψηλόβαθμου στρατιωτικού αξιωματούχου των πεζοναυτών του Ηνωμένου Βασιλείου, ως νέο διοικητή επιχειρήσεων της επιχείρησης Atalanta. Όπως ανακοινώθηκε θα αναλάβει τα καθήκοντά του στις 7 Νοεμβρίου 2017.

Η επιχείρηση Atalanta της ναυτικής δύναμης της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EU NAVFOR) συμβάλλει στην αποτροπή, πρόληψη και καταστολή πράξεων πειρατείας και ένοπλης ληστείας στις ακτές της Σομαλίας. Η επιχείρηση αποτελεί μέρος της συνολικής προσέγγισης της ΕΕ για μια ειρηνική, σταθερή και δημοκρατική Σομαλία, αναφέρει σχετική ανακοίνωση της

Η επιχείρηση προστατεύει επίσης τα πλοία του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος και άλλων ευάλωτων πλοίων, παρακολουθεί τις αλιευτικές δραστηριότητες στα ανοικτά των ακτών της Σομαλίας και υποστηρίζει άλλες αποστολές και προγράμματα της ΕΕ στην περιοχή.

Μετά τη βομβιστική επίθεση στις 14 Οκτωβρίου 2017 στο Μογκαντίσου, η επιχείρηση Atalanta, η αντιπροσωπεία της ΕΕ στη Σομαλία και η αποστολή κατάρτισης της ΕΕ στη Σομαλία, παρείχαν υποστήριξη προς τα Ηνωμένα Έθνη για να βοηθήσουν τα θύματα, καταλήγει η ανακοίνωση.

Περισσότερες Διεθνείς ειδήσεις εδώ

ΚΥΠΕ – Αθανάσιος Αθανασίου – Βέλγιο/Βρυξέλλες 26/10/2017 20:13

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: