Ο ήχος των ελληνικών F-16 δεν κλείνει τις τρύπες στην κυπριακή άμυνα, λένε οι Οικολόγοι




“Ο ήχος των ελληνικών F-16 δεν γεμίζει τη σιωπή για τις τρύπες στα εξοπλιστικά της χώρας και το χαμένο ταμείο της άμυνας”, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Οικολόγοι.

“Μπορεί μεν η συμμετοχή των ελληνικών F-16 στην στρατιωτική παρέλαση να αποτέλεσε το κύριο επικοινωνιακό στοιχείο της χθεσινής στρατιωτικής παρέλασης και να έχει θετικές επιπτώσεις, κυρίως στο θυμικό του λαού, σίγουρα όμως δεν είναι αρκετή για να μας κάνει να ξεχάσουμε το μείζον ζήτημα των ερωτημάτων που τίθενται για τα θέματα των εξοπλισμών στη χώρα.

Το θέμα του εξοπλισμού της εθνικής φρουράς και κυρίως το ζήτημα του κενού στον έλεγχο του τρόπου αξιοποίησης του 30% της εισφοράς για την Άμυνα, είναι παρόντα διαρκώς και περιμένουν απαντήσεις. Σίγουρα ωστόσο προκαλούν έκπληξη, παρά τα εκατομμύρια εισφορών όλα αυτά τα χρόνια, οι πρόδηλες ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και οπλικά συστήματα της Εθνικής Φρουράς.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θα επιδιώξουμε την με κάθε μέσο διαλεύκανση, αυτής της υπόθεσης, παράλληλα με τη διερεύνηση των εξοπλιστικών προγραμμάτων του παρελθόντος. Όσα χρήματα αντί να καταλήξουν να υπηρετούν τις ανάγκες της Εθνικής Φρουράς, κατέληξαν στις τσέπες ορισμένων, θα πρέπει να επιστραφούν και η τιμωρία των ενόχων να είναι παραδειγματική. Πολλώ δε μάλλον, αυτό είναι σημαντικό ενόψει και του νέου γύρου εξοπλιστικών προγραμμάτων που έχει εξαγγελθεί”, καταλήγουν.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 02/10/2017 11:13

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: