Η «κολόνα» που στάθηκε στο ύψος της και το «βαρόμετρο» που χαλάρωσε




Του Θέμη Τόγια

Η παρουσία του Ροντρίγκο Μολέδο στην άμυνα του Παναθηναϊκού και η …απουσία του Οτζίτζα Οφόε από τον αγωνιστικό χώρο, έκριναν σε πολύ μεγάλο βαθμό το ντέρμπι της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Στα μέσα της εβδομάδας η δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ μείωσε από 3 σε 2 την ποινή που είχε επιβληθεί πρωτόδικα στον Βραζιλιάνο κεντρικό αμυντικό, με αποτέλεσμα να αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής στο μεγάλο ματς με τον Ολυμπιακό.

Όπως ήταν λογικό, ο Ουζουνίδης του έδωσε αμέσως φανέλα βασικού και ο Μολέδο φρόντισε να επιβεβαιώσει ότι είναι η αρχή και το τέλος στο κέντρο της άμυνας των «πρασίνων». Δεν έχασε φάση στον αέρα, όσες φορές ο Φορτούνης ή, άλλος συμπαίκτης του επιχείρησαν να γεμίσουν στην περιοχή του Παναθηναϊκού, ήταν αλάνθαστος και χαμηλά όσες φορές ο Εμενίκε επιδίωξε να μπει με τη μπάλα κάτω στα καρέ των γηπεδούχων και με την συνολική παρουσία του βοήθησε και τον Κολοβέτσιο να κάνει ίσως το καλύτερό του ματς από τότε που ήρθε στον Παναθηναϊκό.

Την ώρα που ο Μολέδο «κατάπινε» τους αντιπάλους του, ο κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού από την έναρξη της περιόδου, στη συντριπτική πλειοψηφία των αγώνων που έδωσαν οι «ερυθρόλευκοι» εντός κι εκτός των συνόρων, Οτζίτζα Οφόε, είχε «κατεβάσει τον διακόπτη».

Κατ΄ αρχήν ο Βέλγος μέσος δικαιολογείται να κάνει ένα κακό ματς από τα 16 που έχει δώσει έως τώρα ο Ολυμπιακός σε Ελλάδα και Ευρώπη. Δυστυχώς για την ομάδα του αυτό συνέβη στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, όπου ο Οφόε ήταν «ωσεί παρών» στον αγωνιστικό χώρο, τόσο στο ανασταλτικό, όσο και στο δημιουργικό κομμάτι. Η κίνηση του Ουζουνίδη να βάλει επάνω του τον Κουρμπέλη αποδείχθηκε …ματ, μιας και ο διεθνής αμυντικός μέσος του Παναθηναϊκού έβγαλε εκτός ρυθμού τον Βέλγο και δεν τον άφησε να πάρει πρωτοβουλίες.

ΥΓ. Στον Ολυμπιακό εκτιμούν ότι η ομάδα θα είναι στην κορυφή γύρω στα Χριστούγεννα. Με βάση το πρόγραμμα που ακολουθεί έως το τέλος του πρώτου γύρου, ο… κανονικός Ολυμπιακός θα μπορούσε να πετύχει το απόλυτο (6Χ6). Αυτή η ομάδα, όμως, δεν πείθει ότι μπορεί να τρέξει ένα τέτοιο σερί…

ΥΓ 1. Πάω στοίχημα ότι στην επόμενη γκέλα του Ολυμπιακού θα αρχίσουν οι μουρμούρες και για τον Λεμονή. Αν δεν έχουν αρχίσει ήδη…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: