Η κυβέρνηση δεν αφήνει να φανεί η προκλητική συμπεριφορά του ψευδοκράτους, λέει η ΕΔΕΚ




“Η Κυβέρνηση υπαναχώρησε, αποτρέποντας να φανεί εμπράκτως η προκλητική συμπεριφορά του κατοχικού καθεστώτος”, αναφέρει η ΕΔΕΚ σε ανακοίνωσή της.

“Με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν χθες και τα οποία οδήγησαν στη μη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους εγκλωβισμένους, σημειώνουμε πως με τη στάση που ακολούθησε η κυβέρνηση ουσιαστικά υπαναχώρησε, αποτρέποντας να φανεί εμπράκτως η προκλητική συμπεριφορά του κατοχικού καθεστώτος. Η Κυβέρνηση όφειλε να ασκήσει πιέσεις ώστε να φορτωθεί η ανθρωπιστική βοήθεια για να εκτεθεί διεθνώς το κατοχικό καθεστώς.

Η ενέργεια του κατοχικού καθεστώτος είναι προφανές πως στοχεύει στο να πιστοποιήσει ότι είναι κρατική αρχή προωθώντας την εναλλακτική λύση της δημιουργίας ανεξάρτητου Τουρκικού κράτους στην Κύπρο, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τις πρόσφατες δημόσιες δηλώσεις του λεγόμενου «Υπουργού Εξωτερικών».

Η κυβέρνηση οφείλει να λάβει μέτρα για να αποτρέψει αυτό το ενδεχόμενο το οποίο δυστυχώς με την πολιτική που ακολουθείται από τις κυπριακές κυβερνήσεις των τελευταίων δέκα χρόνων, ενισχύονται οι προϋποθέσεις αναγνώρισης ή αναβάθμισης του κατοχικού καθεστώτος.

Αυτό το οποίο έπρεπε να έχουν ως βασική ευθύνη τα ΗΕ είναι η εφαρμογή των ψηφισμάτων του ΟΗΕ. Με τη συναίνεση όμως της δικής μας πλευράς τα ΗΕ διαδραματίζουν διαμεσολαβητικό ρόλο ανάμεσα στις προκλητικές θέσεις του κατοχικού καθεστώτος και της Τουρκίας και τις υπαναχωρήσεις της δικής μας πλευράς”, καταλήγει.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 05/10/2017 12:21

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: