H επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων του Σαββάτου: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Η υπόθεση του πολυεκατομμυριούχου Browder και πόσο επηρέασε τις σχέσεις Κύπρου – Ρωσίας και την επικείμενη επίσκεψη του Προέδρου Αναστασιάδη στη Μόσχα, η παραχώρηση κατ’ εξαίρεσης υπηκοότητα σε Τούρκο επιχειρηματία και τη σύζυγό του λόγω κουρέματος των καταθέσεών του, το βιβλίο του τέως Διοικητή της ΚΤ, Πανίκου Δημητριάδη για την περίοδο του κουρέματος και οι κινήσεις Τραμπ σε σχέση με το Ιράν, είναι τα κύρια θέματα των εφημερίδων σήμερα. Αναφορά γίνεται επίσης στο χάος στο κέντρο της Λευκωσίας λόγω των εργασιών για την πλατεία Ελευθερίας, τα πρόστιμα για τα προεκλογικά sms, στην εξαγγελία σήμερα της υποψηφιότητας του Προέδρου Αναστασιάδη κ.α.

Η «Αλήθεια» με τίτλο «Εκατέρωθεν κινήσεις πυρόσβεσης» γράφει ότι το θέμα του πολυεκατομμυριούχου Bill Browder αποτελεί «σκιά» στην επικείμενη επίσκεψη του Προέδρου Αναστασιάδη στην Μόσχα. Αλλού γράφει ότι παίρνουν επιτέλους το δρόμο τους οι εκτρώσεις μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε και ύστερα από δυόμιση χρόνια βρίσκει τον δρόμο για την ολομέλεια. Σε άλλο θέμα γράφει ότι έρχονται και νέες καμπάνες για τα προεκλογικά μηνύματα σε κινητά τηλέφωνα από το Γραφείο της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Ο «Πολίτης» με τίτλο «Άκομψη παρέμβαση και από τον Οσάτσι» γράφει ότι ο Ρώσος Πρέσβης στην Κύπρο λέει ότι επηρεάζονται οι διμερείς σχέσεις από την υπόθεση Browder. Αλλού αναφέρεται στο μποτιλιάρισμα και τον εκνευρισμό οδηγών στο κέντρο της Λευκωσίας λόγω της πλατείας Ελευθερίας αφού από χθες έκλεισε και η λεωφόρος Ομήρου. Σε άλλο θέμα γράφει ότι σήμερα πραγματοποιείται η επίσημη εξαγγελία της υποψηφιότητας του Προέδρου Αναστασιάδη, όπου θα παραστούν και ονόματα που δεν ήταν στον κατάλογο των υποστηρικτών του.

Ο «Φιλελεύθερος» με τίτλο «Δώσαμε υπηκοότητα σε Τούρκο» γράφει ότι με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου παραχωρήθηκε κατ’ εξαίρεση η υπηκοότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας τον Δεκέμβριο του 2016 σε Τούρκο επιχειρηματία και στην επίσης Τουρκάλα σύζυγό του, λόγω του ότι οι καταθέσεις του στη Λαϊκή Τράπεζα είχαν κουρευτεί. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι θα γίνονται πιο αυστηροί έλεγχοι στα οδοφράγματα όπου εγκαθίσταται σύστημα που θα αναγνωρίζει πινακίδες αυτοκινήτων. Αλλού γράφει για νέα αφαλάτωση στην Πάφο η προσφορά για την οποία προκηρύσσεται εντός Οκτωβρίου.

Η «Χαραυγή» με τίτλο «Πρότεινε ο Αναστασιάδης το κούρεμα» γράφει ότι προκύπτουν νέα στοιχεία προκύπτουν σε σχέση με την περίοδο του κουρέματος του 2013 και ποιοι γνώριζαν για την απόφαση και φυγάδευσαν τα χρήματά τους, στο βιβλίο του τέως Διοικητή της ΚΤ, Πανίκου Δημητριάδη. Αλλού γράφει ότι ΔΗΣΥ, Αλληλεγγύη, ΕΛΑΜ και Συμμαχία Πολιτών στο Δημοτικό Συμβούλιο Λεμεσού ψήφισαν υπέρ της ανέγερσης μνημείου και μουσειακού χώρου για τον Γρίβα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι είναι ενοχλημένη η Μόσχα από τις κυπριακές αρχές για την υπόθεση Browder.

Η αγγλόφωνη “Cyprus Mail” με τίτλο «Επίθεση Τραμπ στην συμφωνία του Ιράν» γράφει ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος δεν θα επικυρώσει ότι η Τεχεράνη συμμορφώθηκε με την συμφωνία του 2015 για τα πυρηνικά της. Αλλού γράφει ότι το κλείσιμο της λεωφόρου Ομήρου στο κέντρο της Λευκωσίας για έργα που αφορούν την πλατεία Ελευθερίας έχει προκαλέσει κυκλοφορικό χάος. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις εγκαταστάθηκαν στο Ιντλίμπ της Συρίας.

ΚΥΠΕ – Ραλλή Παπαγεωργίου – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 14/10/2017 09:22

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: