Για συγκάλυψη κατηγορούν την κυβέρνηση οι Οικολόγοι με αφορμή δημοσίευμα για λίστα Μπόργιανς




“Οι πληροφορίες από το σημερινό άρθρο της “Σημερινής” αναφορικά με το μέγεθος της φοροδιαφυγής που αφορά καταθέσεις Κυπρίων στην Ελβετία, δείχνουν με σαφήνεια πως τα έτη πριν την κρίση, όχι μόνο κάποιοι πλούτιζαν υπέρμετρα, αλλά φρόντιζαν να μην πληρώνουν ούτε φόρους, μεταφέροντας καταθέσεις στην Ελβετία”, αναφέρουν οι Οικολόγοι.

“Το γεγονός ότι η κυβέρνηση καθυστέρησε να ασχοληθεί με τη λίστα Λαγκάρντ και τώρα με τη λίστα Μπόργιανς, την αφήνει καίρια εκτεθειμένη. Η εξέλιξη της υπόθεσης, αποδεικνύει ταυτόχρονα και κάτι ακόμα: Η κυβέρνηση δεν επεδίωξε ποτέ στα σοβαρά να διερευνήσει το θέμα της φοροδιαφυγής, προχωρώντας σε συγκροτημένη και σοβαρή διερεύνηση των λιστών υπόπτων για φοροδιαφυγή.

Τα ίδια προκύπτουν και για τη λίστα Λαγκάρντ όπου ο κ. Φαλτσανί καρφώνει την Κυπριακή Δημοκρατία ότι ουδέποτε ασχολήθηκε σοβαρά με τα επιπλέον στοιχεία που διαθέτει. Ο Γ. Περδίκης δικαιώνεται όταν κατήγγειλε την κυβέρνηση, πρώην και νυν, για απαράδεκτη αδράνεια στο θέμα της φοροδιαφυγής.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών απαιτούμε την αυτονόητη διερεύνηση των υποθέσεων φοροδιαφυγής. Είναι πέραν κάθε λογικής να υπάρχουν δισεκατομμύρια σε τράπεζες του εξωτερικού, για τα οποία πιθανώς δεν έχουν καταβληθεί φόροι και οι πολίτες να καλούνται και πάλι να “πληρώσουν το μάρμαρο”, καταλήγουν.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 01/10/2017 13:11

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: