Επίθεση Αλληλεγγύης σε Αναστασιάδη: Νοσηρή η πολιτική των υποχωρήσεων και της υποταγής




“Οι μεγάλες αποκλίσεις, ως προς τον διοριστικό ρόλο των δύο ηγετών που επικαλείται η κυβέρνηση, δεν καθησυχάζουν αλλά αντίθετα μας ανησυχούν ακόμα περισσότερο”, αναφέρει το Κίνημα Αλληλεγγύη.

“Το τρίπτυχο που επικαλείται ο Αν. Εκπρόσωπος της κυβέρνησης, (σελίδα 28), ακόμα και στα σημεία που διαφαίνεται ότι υιοθετούν και οι δύο πλευρές, επιβεβαιώνει χωρίς καμία αμφιβολία την αμφιλεγόμενη πρόνοια σύμφωνα με την οποία, ναι, δικαιούνται οι δύο ηγέτες να διορίζουν όλα τα σώματα και όλους τους αξιωματούχους (εκτελεστική, νομοθετική και δικαστική εξουσία) μέχρι που να διοριστούν / εκλεγούν όλα τα πρόσωπα αυτά στα υπό σύσταση σώματα. Όντας περιβεβλημένοι με την εξουσία αυτή και με την ευθύνη της παρακολούθησης της εφαρμογής της «διευθέτησης», οι δύο ηγέτες μπορούν ακόμα να παρατείνουν τον αρχικό χρόνο ολοκλήρωσης της διαδικασίας αυτής, αν χρειάζεται, με δική τους απόφαση.

Το τραγελαφικό είναι ότι, σε αντίθεση με ό,τι προτείνει η δική μας πλευρά, η τ/κ πλευρά αναφέρεται στους κατόχους των αξιωμάτων που ήδη συμμετέχουν στα σώματα αυτά. Η τ/κ πλευρά αποκαλύπτοντας, με την πρότασή της, πλήρως τις προθέσεις της, καθορίζει την πραγματοποίηση των διορισμών αυτών πριν από το δημοψήφισμα, και ομιλεί σαφώς για από κοινού διορισμούς για τους οποίους όμως η κάθε πλευρά ευθύνεται για τη δική της κοινότητα!

Ως εκ τούτου ας παύσουμε να κοροϊδεύουμε το λαό ο οποίος, όσο και αν υποτιμάται, εξακολουθεί να γνωρίζει ανάγνωση και γραφή.

Όσον αφορά τις σημερινές δηλώσεις του διαπραγματευτή κυρίου Μαυρογιάννη σημειώνουμε τα εξής:

Επιβεβαιώνει με τις δηλώσεις του αυτά τα οποία καταγγέλλουμε και εμείς. Ότι οι δύο συμπρόεδροι θα διαβουλεύονται και θα συναποφασίζουν για τους εκπροσώπους των Ε/κ και των Τ/κ σε όλους τους θεσμούς.

Η δημοσιοποίηση εγγράφων θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί εάν υπήρχε πλήρης και ειλικρινής ενημέρωση του λαού για όσα τεκταίνονται, και όχι να παίζεται η τύχη του στα ζάρια πίσω από κλειστές πόρτες. Γιατί φοβάται η κυβέρνηση τη δημοσιοποίηση αυτών των πληροφοριών;

Η αποστολή εγγράφων από πλευράς του νυν Προέδρου σε 60 προνομιούχους στην ενημέρωση, μεταξύ αυτών και σε δημοσιογράφους , δεν ήταν νοσηρό φαινόμενο για τον κύριο Μαυρογιάννη, και είναι η δημοσιοποίηση εγγράφου που καταρρίπτει τα ψεύδη της κυβέρνησης η οποία εμπαίζει το λαό για προεκλογικούς σκοπούς;

Η Αλληλεγγύη πολλές φορές ζήτησε ενημέρωση του λαού από τον ίδιο τον Πρόεδρο για να αποφεύγονται αυτά τα «νοσηρά» κατά τον κύριο Μαυρογιάννη φαινόμενα.

Όσον αφορά την προενταξιακή περίοδο της Κύπρου, κάνει λάθος ο Μαυρογιάννης. Δεν επρόκειτο για μεταβατική περίοδο 2 μηνών και δεν αφορά μόνο την Κύπρο. Αφορά όλες τις χώρες που εντάσσονται, οι οποίες αποστέλλουν τον αριθμό των ευρωβουλευτών που τους αναλογεί, με το καθεστώς του παρατηρητή, για όλη την περίοδο που μεσολαβεί από την ημερομηνία της ένταξης μέχρι τις επόμενες ευρωεκλογές. Συνεπώς ο παραλληλισμός με το έκτρωμα που συζητείται ως λύση του Κυπριακού στις συνομιλίες, είναι εσφαλμένος.

Βεβαίως οι συζητήσεις αυτές είναι ουσιαστικά άνευ αντικειμένου, δεδομένου ότι ο λαός θα απορρίψει το εν λόγω έκτρωμα”, καταλήγει.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 26/10/2017 13:30

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: