Έρευνα για το ρόλο Δημητριάδη στην οικονομική κρίση: Απάντηση από το Επιτελείο Νικόλα Παπαδόπουλου




“Πληροφορούμαστε ότι ο τέως Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας και ένας εκ των κύριων υπαίτιων της οικονομικής καταστροφής της πατρίδας μας, Πανίκος Δημητριάδης, περιφέρεται στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας και κατηγορεί ασύστολα και ατεκμηρίωτα τον Νικόλα Παπαδόπουλο”, αναφέρει το εκλογικό επιτελείο του Νικόλα Παπαδόπουλου.

“Επιθυμούμε να δηλώσουμε τα εξής:

Εάν ο κυπριακός λαός αναδείξει τον Νικόλα Παπαδόπουλο στην Προεδρία της Δημοκρατίας, μια από τις πρώτες ενέργειες του θα είναι να προχωρήσουν άμεσα ουσιαστικές έρευνες για το ρόλο και τις ευθύνες του κ. Πανίκου Δημητριάδη στην οικονομική καταστροφή.

Μεταξύ άλλων, θα ερευνηθούν οι ευθύνες του κ. Δημητριάδη για την αύξηση των αναγκών των κυπριακών τραπεζών, τους όρους εντολής της PIMCO, τους όρους αμοιβής της Alvares and Marshal, την απόκρυψη της έκθεσης της Black Rock, την παράνομη παραχώρηση ELA στην Λαϊκή Τράπεζα, την προκλητική απουσία του από τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα και την πώληση των καταστημάτων της Τράπεζας Κύπρου και της Λαϊκής Τράπεζας στην Ελλάδα.

Όλοι αυτοί οι καταστροφικοί χειρισμοί του κ. Δημητριάδη έχουν κοστίσει δισεκατομμύρια ευρώ στους κύπριους πολίτες.

Θα διερευνηθούν επίσης οι συνθήκες με τις οποίες ο κ. Δημητριάδης έλαβε την πλουσιοπάροχη αποζημίωση του από τον κ. Αναστασιάδη, την οποία, εάν είχε στοιχειώδη ευσυνειδησία, θα έπρεπε να την επιστρέψει στον κυπριακό λαό”, καταλήγει.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 16/10/2017 13:57

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: