Αποστολή μεγάλης τουρκικής δύναμης στη Συρία: Εκπαιδεύουν Σύριες σε “αστυνομικά” καθήκοντα




Τουρκικές δυνάμεις πραγματοποίησαν τη μεγαλύτερη αποστολή στρατιωτικών Δυνάμεων που έχει σημειωθεί μέχρι σήμερα στην Idlib της Συρίας. Επισημαίνεται πως μετέβησαν από την Επαρχία Reyhanli του Νομού Hatay στην Idlib περισσότερα από 50 στρατιωτικά οχήματα.

Ακόμη, φέρεται πως μετέβησαν και 200 στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων, οι οποίοι θα ασκούν καθήκοντα στις περιοχές των ζωνών αποκλιμάκωσης. Επισημαίνεται δε πως οι Τούρκοι στρατιώτες τοποθετήθηκαν σε σημεία στα οποία θα έχουν τη δυνατότητα να παρατηρούν και το Afrin.

Εκπαίδευση γυναικών από τη Συρία από την τουρκική αστυνομία

Παράλληλα, ολοκληρώθηκε από την τουρκική Αστυνομία η εκπαίδευση 90 Σύριων εθελοντών γυναικών στην Azaz και Jarabulus, οι οποίες θα ξεκινήσουν να ασκούν καθήκοντα στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Turkiye, ενώ σε σχετική είδηση αναφέρει επίσης ότι οι τουρκικές Αρχές πραγματοποίησαν επιχείρηση κατά του Ισλαμικού Κράτους στην Άγκυρα.

Ειδικότερα, συνέλαβαν 6 ύποπτα άτομα σε κτίριο το οποίο χρησιμοποιείται από τον εκπαιδευτικό φορέα Tevhid Dergisi που πρόσκειται στο Ισλαμικό Κράτος. Οι αστυνομικές Αρχές εντόπισαν πως εκεί παραδίδονταν μαθήματα σε μικρά παιδιά, προσπαθώντας να τα «νουθετήσουν» στην ιδεολογία του Ισλαμικού Κράτους.

Περισσότερες Διεθνείς ειδήσεις εδώ

Με στοιχεία της εφημερίδας Turkiye

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: