Τρίτο κόμμα εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις το ξενοφοβικό AfD, τέσσερις μέρες πριν τις εκλογές




Νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα –τέσσερις ημέρες πριν τη διεξαγωγή των εκλογών στη Γερμανία- δείχνει άνοδο του ακροδεξιού κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» και σταθεροποίηση του στην τρίτη θέση.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διεξήγαγε το Ινστιτούτο SPON, το ακροδεξιό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» κερδίζει 2,6 μονάδες, από την προ-προηγούμενη εβδομάδα και βρίσκεται στην τρίτη θέση με 11,1%.

Στην ίδια δημοσκόπηση, το κόμμα της Καγκελαρίου Μέρκελ –οι Χριστιανοδημοκράτες- χάνουν 2,3%, βρίσκονται όμως σταθερά –και με μεγάλη διαφορά από τους αντιπάλους τους- στην πρώτη θέση, με 35,9%.

Στη δεύτερη θέση, οι Σοσιαλδημοκράτες με 21,9%, στην τέταρτη ισοβαθμούν το κόμμα της Αριστεράς και οι Φιλελεύθεροι με 9,6%, ενώ τελευταίοι βρίσκονται οι Πράσινοι με 7,6%.

Η δημοσκόπηση αυτή δείχνει πως μετεκλογικά υπάρχουν δύο πιθανές κυβερνητικές συνεργασίες που μπορούν να κατέχουν την πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο: μια είναι η συνέχιση του μεγάλου συνασπισμού Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλδημοκρατών και η δεύτερη είναι η συνεργασία τριών κομμάτων, δηλαδή Χριστιανοδημοκρατών, Φιλελεύθερων και Πρασίνων.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το κόμμα της Καγκελαρίου Μέρκελ σημειώνει απώλειες κυρίως στις ανατολικές περιοχές της Γερμανίας, όπου εκεί μέσα σε τρεις εβδομάδες έχει απολέσει τρεις μονάδες.

Από την άλλη πλευρά, στην ίδια περιοχή το ακροδεξιό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» κέρδισε 2,5 μονάδες.

Η ίδια δημοσκόπηση καταλήγει στο συμπέρασμα πως στις ανατολικές περιοχές της Γερμανίας βρίσκουν εύφορο έδαφος τα κόμματα διαμαρτυρίας «Εναλλακτική για τη Γερμανία», αλλά και το κόμμα της Αριστεράς, ενώ μικρή διείσδυση έχουν τα κόμματα των Σοσιαλδημοκρατών και των Πρασίνων.

ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – Γερμανία/ΒΕΡΟΛΙΝΟ 20/09/2017 13:54

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: