Σε κατάσταση συναγερμού ο Λευκός Οίκος για την Ίρμα: Κτύπησε στη Φλόριντα με ανέμους ταχύτητας έως 209,2 χλμ την ώρα




Είναι σαφές ότι επικρατεί μεγάλος προβληματισμός και ανησυχία στο Λευκό Οίκο, διότι ο κυκλώνας Ίρμα κινείται βόρεια-βορειοδυτικά στην Φλόριντα, με ταχύτητα 12,8 χλμ., ενώ η μέγιστη ταχύτητα των ανέμων που τον συνοδεύουν φτάνει στα 209,2 χλμ την ώρα.

Το λεγόμενο “μάτι” του κυκλώνα Ίρμα άρχισε ν’ απομακρύνεται από τις νότιες περιοχές της Φλόριντα, σύμφωνα με το μετεωρολογικό κέντρο παρακολούθησης στις ΗΠΑ (NHC).

Πάντως ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μίλησε σήμερα διαδοχικά στο τηλέφωνο για το πέρασμα του κυκλώνα Ίρμα με τους κυβερνήτες των πολιτειών, Αλαμπάμα, Τζόρτζια, Νότια Καρολίνα και Τενεσί, σύμφωνα με κύκλους του στενού του, περιβάλλοντος, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο πρόεδρος Τραμπ, μίλησε πολλές φορές τηλεφωνικά με τον κυβερνήτη της πολιτείας Φλόριντα Ρικ Σκοτ, αλλά και Γερουσιαστές.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=nDjzENmvNxQ

Νωρίτερα ο κυβερνήτη της πολιτείας, Ρικ Σκοτ είχε δηλώσει στο ABC News ότι :“Το πέρασμα του κυκλώνα είναι απλά θανατηφόρο.” Ανέφερε επίσης ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε να διαθέσει οτιδήποτε χρειαστεί προκειμένου η Φλόριντα ν’ αποκαταστήσει τις ζημιές, από το πέρασμα του κυκλώνα Ίρμα. Η πορεία του κυκλώνα Ίρμα προς τα δυτικά, είναι “το χειρότερο σενάριο” για μερικές από τις κομητείες στην Φλόριντα, δήλωσε αξιωματούχος της Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών των ΗΠΑ (FEMA). Ένας άντρας που έχασε την ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα με την εμπλοκή ημιφορτηγού, πιστεύεται ότι είναι το πρώτο θύμα του κυκλώνα Ίρμα, στην Φλόριντα, σύμφωνα με την αστυνομία.

Υπενθυμίζεται ότι η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία του Κι Γουέστ έχει απευθύνει έκκληση στους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους καθώς οι άνεμοι αναμένεται να γίνουν πολύ επικίνδυνοι. «Εάν οι άνεμοι είναι ήρεμοι, είστε στο μάτι. Μείνετε μέσα. Οι άνεμοι θα γυρίσουν δραματικά και θα γίνουν πολύ επικίνδυνοι. Μείνετε μέσα». Στο Μαϊάμι έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας μέχρι τις 19.00.

Επίσης σε επιφυλακή για τον Ίρμα έχουν τεθεί, το μεγαλύτερο μέρος της πολιτείας της Τζόρτζια και η πρωτεύουσα Ατλάντα.

Νεκροί και στα ολλανδικά εδάφη

Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε δήλωσε ότι ο αριθμός των νεκρών από τον κυκλώνα Ίρμα στο ολλανδικό τμήμα της νήσου του Αγίου Μαρτίνου αυξήθηκε σε τουλάχιστον τέσσερις. Σε μια πρώτη εκτίμηση η κυβέρνηση είχε αναφέρει ότι από τον κυκλώνα δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 34 τραυματίστηκαν, οι 11 εξ αυτών σοβαρά.

Περισσότερες ειδήσεις ΗΠΑ εδώ

10/09/2017 17:33
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Ουάσινγκτο
ν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: