Η στάση της Άγκυρας καθιστά την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ αδύνατη, λέει η Κομισιόν




Την άποψη ότι η Τουρκία απομακρύνεται με γιγάντια βήματα από την ΕΕ, την οποία εξέφρασε προ μιας εβδομάδας επισήμως ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, επανέλαβε σήμερα κατά την καθημερινή ενημέρωση των συντακτών στις Βρυξέλλες, ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος παρέπεμψε στις δηλώσεις του Προέδρου της Κομισιόν, από το ετήσιο συνέδριο των πρεσβευτών των κρατών μελών της ΕΕ, όταν δήλωσε πως “ο τουρκικός λαός πρέπει να αντιληφθεί πως είναι αυτή η κυβέρνηση (Ερντογάν) που καθιστά αδύνατη την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ”. Ο Μαργαρίτης Σχοινάς κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις Μέρκελ και Σουλτς στο χθεσινοβραδινό debate στη γερμανική τηλεόραση, όπου δήλωσαν ότι “οι ενταξιακές συνομιλίες με την Τουρκία θα πρέπει να τερματιστούν”.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς δήλωσε πως ο “η απόφαση αυτή”, για τον τερματισμό ή όχι των διαπραγματεύσεων, “εναπόκειται στα κράτη μέλη” και σημείωσε ότι “ο Πρόεδρος Γιούνκερ θα επανέλθει στο ζήτημα κατά την ομιλία του για την κατάσταση στην Ένωση στις 13 Σεπτεμβρίου στο Στρασβούργο”. Υπενθύμισε δε ότι ο Πρόεδρος Γιούνκερ έχει δηλώσει πως “η υποστήριξή μας στην Τουρκία δεν είναι ούτε απεριόριστη, ούτε και χωρίς κανόνες” και σημείωσε ότι ο Πρόεδρος και η Κομισιόν παρακολουθούν με μεγάλη ανησυχία τις εξελίξεις στην Τουρκία.

ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – Αθανάσιος Αθανασίου – Βέλγιο/Βρυξέλλες 04/09/2017 13:39

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: