Ετήσια Άσκηση Διαχείρισης Κρίσεων θα διαξάγει το ΝΑΤΟ από 4-11 Οκτωβρίου




Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε ότι θα διεξάγει την Ετήσια Άσκηση Διαχείρισης Κρίσεων CMX 2017, μεταξύ 4 και 11 Οκτωβρίου 2017. Πρόκειται για την 21η σχετική άσκηση της Συμμαχίας από το 1992.

Το CMX 2017 είναι μια άσκηση του ΝΑΤΟ στην οποία η Συμμαχία θα δοκιμάσει τις εσωτερικές και συνεργατικές διαβουλεύσεις και διαδικασίες λήψης αποφάσεων στο στρατηγικό και πολιτικο-στρατιωτικό επίπεδο. Θα περιλαμβάνει πολιτικό και στρατιωτικό προσωπικό στις πρωτεύουσες των συμμάχων και στα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ. Όπως και με τις προηγούμενες ασκήσεις CMX, το CMX 2017 δεν περιλαμβάνει αναπτυγμένες δυνάμεις.

Το CMX 2017 θα χρησιμοποιήσει ένα πλασματικό αλλά ρεαλιστικό σενάριο κρίσης του άρθρου 4 και του άρθρου 5, το οποίο θα επικεντρωθεί στις προκλήσεις της συλλογικής άμυνας, λαμβάνοντας υπόψη τις αποφάσεις που ελήφθησαν στη Σύνοδο Κορυφής της Βαρσοβίας. Θα περιλαμβάνει εξάσκηση ολοκληρωμένων απαντήσεων σε ένα περίπλοκο πολιτικο-στρατιωτικό σενάριο, σε υβριδικό περιβάλλον.

Θα διεξαχθεί επίσης στο πλαίσιο της εφαρμογής παράλληλων και συντονισμένων ασκήσεων από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, σκοπός των οποίων είναι η βελτίωση του συγχρονισμού των δραστηριοτήτων αντιμετώπισης κρίσεων μεταξύ αυτών των δύο οργανισμών. Όπως συμβαίνει με το CMX16, το CMX 2017 θα περιλαμβάνει τη συμμετοχή της Φινλανδίας και της Σουηδίας, ως εταίρων, μαζί με τους Συμμάχους στην άσκηση.

ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – Αθανάσιος Αθανασίου – Βέλγιο/Βρυξέλλες 28/09/2017 17:52

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: