Σφοδρή επίθεση Κινήματος Αλληλεγγύης σε ψευδοκράτος-Τουρκία για απαγόρευση σε Άγιο Μάμα




“Η απόφαση των Τούρκων για απαγόρευση της μετάβασης των χριστιανών στο Ναό του Αγίου Μάμα στη Μόρφου, είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα”, αναφέρει το Κίνημα Αλληλεγγύης σε ανακοίνωσή του.

“Η δε «δικαιολογία» του κατοχικού καθεστώτος περί χρονικής σύμπτωσης της εορτής του Αγίου Μάμα με την Γιορτή των Θυσιών και η επίκληση λόγων ασφαλείας, δεν πείθει κανέναν.

“Προφανώς για το κατοχικό καθεστώς οι Μουσουλμανικοί και οι Χριστιανικοί εορτασμοί δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν παράλληλα, και υπάρχει κίνδυνος επεισοδίων.

“Τα οποία εκτιμούν ότι θα μπορούσαν να προκαλέσουν άραγε ποιοι;

“Αποδεικνύεται περίτρανα ότι όσες παρόμοιες εκδηλώσεις επέτρεπε μέχρι τώρα η τουρκική πλευρά να πραγματοποιούνται στα κατεχόμενα, είχαν πάντοτε τη σκοπιμότητα να ξεγελάσουν τους Ε/κ για το άθλιο προσωπείο της κατοχής.

“Αυτό ας το δουν όλοι εκείνοι οι οποίοι μας καθύβριζαν όταν λέγαμε ότι αυτές οι εκδηλώσεις δεν προάγουν καθόλου την επίλυση του Κυπριακού αλλά απεναντίας προάγουν την σταδιακή αναβάθμιση του ψευδοκράτους.

“Πρόκειται για ενέργεια η οποία πρέπει να καταγγελθεί άμεσα από την κυπριακή κυβέρνηση.

“Πρόκειται για ενέργεια ενδεικτική και της αντίληψης της τουρκικής πλευράς ευρύτερα για τις θρησκευτικές ελευθερίες”, καταλήγει.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 30/08/2017 13:48

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: