Ο Φωτίου ζητά από απόδημους εντατικοποίηση προσπαθειών για το θέμα των αγνοουμένων




Έκκληση όπως οι απόδημοι εντατικοποιήσουν τις προσπάθειες που καταβάλλουν στα ισχυρά κέντρα λήψης αποφάσεων των χωρών διαμονής τους, για επίλυση του θέματος των αγνοουμένων, απηύθυνε ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου.

Καλωσορίζοντας τους απόδημους κατά την έναρξη του 19ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Αποδήμων Κυπρίων ΠΟΜΑΚ-ΠΣΕΚΑ, ο κ. Φωτίου διαβεβαίωσε ότι «αυτήν την προσπάθεια θα την συνεχίσουμε μαζί, για την καλύτερη προώθηση των εθνικών μας θεμάτων».

Ο κ. Φωτίου επεσήμανε ιδιαίτερα το ρόλο της νεολαίας των αποδήμων και αναφέρθηκε στην προώθηση δράσεων στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής που λειτουργεί ως επιχειρησιακός χάρτης για τους απόδημους, καθώς και στις συνεργασίες που έχουν αναπτυχθεί με άλλες χώρες.

«Η εδώ παρουσία σας αποτελεί την απόδειξη και το επιστέγασμα του καθημερινού δύσκολου αγώνα για διατήρηση της ταυτότητας σας στις χώρες που σας φιλοξενούν, αλλά και των άοκνων προσπαθειών για δικαίωση της Κύπρου. Η προσφορά σας προς την ιδιαίτερη σας πατρίδα είναι βέβαια γνωστή και πολλές φορές, όλα αυτά τα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή, ο ρόλος σας αποδείχθηκε αποφασιστικής σημασίας στους κοινούς αγώνες μας για την Κύπρο μας. Αποτελείτε τους καλύτερους πρεσβευτές της Κύπρου στο εξωτερικό», είπε ο κ. Φωτίου.

ΚΥΠΕ – Μαρία Φιλή – Δήμητρα Νικολάου – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 22/08/2017 08:57

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: