Καταγγελία παραβιάσεων προνοιών ψηφισμάτων του ΣΑ ζητά ο Ομήρου για Μαρωνίτες, Αμμόχωστο




Ο τέως Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου κάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία να καταγγείλει την κατάφωρη παραβίαση ρητών προνοιών των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας 550 και του 789 που αναφέρονται σε κατά προτεραιότητα επιστροφή της Αμμοχώστου για επανεγκατάσταση των νομίμων κατοίκων της και να καταθέσει προσφυγή στο Συμβούλιο Ασφαλείας για τις ενέργειες της Τουρκίας που στοχεύουν στην εμπέδωση και περαιτέρω εμπέδωση της κατοχής.

Σε γραπτή δήλωσή του, ο κ. Ομήρου αναφέρει ότι παρά το ότι η Κυβέρνηση δηλώνει ότι μελετά την αντίδραση της στις κινήσεις της Τουρκίας και του παράνομου μορφώματος των κατεχομένων, για τα Μαρωνίτικα χωριά και την περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου, εν τούτοις είναι προφανές ότι αυτό που κυριαρχεί είναι η αμηχανία και η διστακτικότητα.

Σημειώνει ότι ήλθε επιτέλους η ώρα να ξεφύγουμε από τη λογική της ορολογίας των «δύο πλευρών» που σταδιακά έχει αντικαταστήσει τους όρους «Κυπριακή Δημοκρατία» και «κατοχικό καθεστώς» και να περάσουμε σε κινήσεις και πρωτοβουλίες που θα εμβαπτίζει το Κυπριακό στην κολυμβήθρα της διεθνούς νομιμότητας.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 01/08/2017 10:44

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: