Οι προτάσεις Αναστασιάδη κυκλοφορούν ως επίσημο έγγραφο του ΟΗΕ, λέει η Θεοχάρους




Οι προτάσεις που υπέβαλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης στο Κραν Μοντάνα κυκλοφορούν ως επίσημο έγγραφο των Ηνωμένων Εθνών δήλωσε σήμερα η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη Ελένη Θεοχάρους, προσθέτοντας πως “είναι δεδομένο ότι οι Τούρκοι δεν θα αποδεχθούν τίποτε λιγότερο από αυτά που πρόσφερε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στο Κραν Μοντάνα”.

Σε δηλώσεις στο Παραλίμνι, μετά το μνημόσυνο των ηρωομαρτύρων Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού, η κ. Θεοχάρους ανέφερε ότι «εμείς θέλουμε να προειδοποιήσουμε τον κόσμο ότι δεν πρέπει να τρομάξει κάτω από την εμφανιζόμενη ως εκβιαστική πολιτική του ότι θα πραγματοποιηθούν νέα τετελεσμένα στο τόπο μας για να υποκύψουμε σε μια νέα λύση».

Πρόσθεσε ότι «φαίνεται πως αυτό είναι μέσα στα πλάνα να μας τρομάξουν, να τρομοκρατήσουν τον κόσμο ότι οι Τούρκοι θα προχωρήσουν σε νέα τετελεσμένα και γι’ αυτό θα πρέπει άρον – άρον να κλείσουμε μια συμφωνία. Αυτό δεν πρέπει να ξεγελάσει τον κόσμο», είπε, και σημείωσε πως «θα κλείσουμε μια συμφωνία όταν η συμφωνία αυτή είναι σωστή, είναι καλή, είναι δίκαιη και είναι προς το συμφέρον του Κυπριακού Ελληνισμού».

Επαναλαμβάνουμε, συνέχισε, ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει υποχρέωση να δώσει στο λαό τις προτάσεις που έχει παραδώσει στους Τούρκους αναμένοντας το δικό τους αντίδωρο και με τις οποίες πιστεύουμε ότι υπονομεύεται το κύρος του κυπριακού κράτους, η δυνατότητα του να επιβιώσει, καθώς επίσης και η δυνατότητα του Ελληνισμού να επιβιώσει στη γη των προγόνων του».

Σε ερώτηση κατά πόσον οι προτάσεις που υπέβαλε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στο Κραν Μοντάνα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχουν αποσυρθεί, η κ. Θεοχάρους απάντησε πως «οι προτάσεις αυτές κυκλοφορούν ως επίσημο έγγραφο των Ηνωμένων Εθνών” και πως σύμφωνα με δηλώσεις των κατοχικών αξιωματούχων από αυτές τις προτάσεις θα ξαναρχίσουν οι συνομιλίες.

“Δηλαδή είναι δεδομένο ότι οι Τούρκοι δεν θα αποδεχθούν τίποτε λιγότερο από αυτά που πρόσφερε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στο Κραν Μοντάνα”, είπε η κ. Θεοχάρους.

Ανέφερε ακόμη πως «η θυσία του Ισαάκ και του Σολωμού αποτελούν μία ακόμα έκφανση της εθνοκάθαρσης που επιτελείται σε βάρος των Ελλήνων από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα και συνεχίζεται μέχρι τις μέρες μας, με τη συνειδησιακή και γλωσσική γενοκτονία σε βάρος των Ελλήνων της Κύπρου. Οφείλουμε να αντισταθούμε και μπορούμε να αντισταθούμε», είπε, και πρόσθεσε πως «υπάρχουν πατριωτικές δυνάμεις οι οποίες δεν πρόκειται να αποδεχθούν αυτά τα τετελεσμένα».

ΚΥΠΕ – Φανίτσα Ζαννέττου – Κύπρος/ΛΑΡΝΑΚΑ 06/08/2017 13:54

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: