Η Κισσόνεργα χαιρετίζει τις εξαγγελίες Αναστασιάδη για ελάφρυνση χρέους στους οργανισμούς Τ.Α.




Σε συνέχεια των εξαγγελιών του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας για ελάφρυνση του χρέους στους οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την ανάληψη των χρεών από το κράτος, το Κοινοτικό Συμβούλιο Κισσόνεργας συζήτησε το θέμα στην προηγούμενη του συνεδρία και χαιρέτισε τις εξαγγελίες του Προέδρου, αφού η κοινότητα της Κισσόνεργας εμπίπτει στους οργανισμούς Τ.Α. που έχουν υπέρογκα χρέη και οικονομικές υποχρεώσεις, ανέφερε ο κοινοτάρχης Κισσόνεργας, Γιώργος Στυλιανού.

Συνολικά η κοινότητα της Κισσόνεργας έχει οικονομικές υποχρεώσεις πέραν των τριών εκατομμυρίων πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ (€3,500,000) και προϋπολογισμό εσόδων 1,300,000 ευρώ.

Ο δείκτης δημόσιου χρέους είπε ο Γιώργος Στυλιανού στο ΚΥΠΕ, ξεπερνά το 370% ενώ το αποδεκτό σύμφωνα με τις οδηγίες της Ε.Ε. είναι 110%.

Σε σύγκριση με την Ελλάδα η οποία έχει δείκτη δημόσιου χρέους 170% η Κισσόνεργα είναι, συνέχισε, σε πολύ χειρότερη κατάσταση και επιβάλλεται η άμεση ελάφρυνση των οικονομικών υποχρεώσεων και δανείων της κοινότητας.

Αξιοσημείωτο πρόσθεσε, είναι ότι την περασμένη πενταετία η Κισσόνεργα πλήρωσε πέραν των 850,000 ευρώ σε τόκους για τις οικονομικές τις υποχρεώσεις.

Σύμφωνα με τον κοινοτάρχη, την συνεδρία του, το Κ.Σ. Κισσόνεργας αποφάσισε όπως αρχίσει επαφές αρχικά με όλους τους βουλευτές της Πάφου, και στην συνέχεια να ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών και τον Υπουργό Οικονομικών ζητώντας και την συμπερίληψη της Κισσόνεργας στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για ελάφρυνση του χρέους.

Σημειώνεται ότι η άσχημη οικονομική κατάσταση οφείλεται στην κακοδιαχείριση που έχει γίνει από το προηγούμενο συμβούλιο και όπως είναι γνωστό γίνεται έρευνα από την αστυνομία για την κακοδιαχείριση και αναμένονται σύντομα εξελίξεις, κατέληξε ο κ. Στυλιανού.

ΚΥΠΕ – Κική Περικλέους – ΚΥΠΡΟΣ/Πάφος 01/08/2017 21:21

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: