Γιατί παππού δεν σκότωνες «δεξιούς»; Γιατί δεν κυνηγούσες, γιατί δεν έστειλες στην εξορία και δεν σκότωσες τους κακούς «κομμουνιστές»;




Γράφει ο Ανδρέας Τσιλογιάννης

Ένα τρελό – τρελό καλοκαίρι, φτάνει σιγά – σιγά στο τέλος του.
Είναι γνωστό, πως ιστορικά στην Ελλάδα, κάθε τέλος καλοκαιριού, η δημοκρατία, δεν περιορίζεται αλλά «βιάζεται» και επαναπροσδιορίζεται.
Η επικράτηση της λογικής των δυο άκρων, οι εξελίξεις στη μειοψηφούσα κεντροαριστερά και στο βάθος οι Γερμανικές εκλογές.

Αν και βρισκόμαστε ακόμα στον Αύγουστο, έχουμε, αλήθεια είναι , ακόμα μερικές ώρες αυγουστιάτικου καλοκαιρινού «mood».

O Αύγουστος, μπορεί ημερολογιακά να μας εγκαταλείπει, όμως καλά κρατεί, απλά «μεταξύ», μας παρατείνεται, καθώς το καλοκαίρι, ευτυχώς, στην Ελλάδα αργεί να φύγει.

Η πολύπαθη αυτή χώρα που ακούει στο όνομα «Ελλάς», χώρα η οποία βρίσκεται στην εποχή της μη κανονικότητας από τον Απρίλιο του 2010, χώρα με τη συγκεκριμένη γεωπολιτική θέση στην ευπαθή περιοχή της λεκάνης της Ανατολικής Μεσογείου με τους παράξενους γείτονες στα βόρεια και στα ανατολικά, ετοιμάζεται να μπει στο έβδομο μνημονιακό φθινόπωρο και σε έναν ακόμα «καυτό» Σεπτέμβριο, λίγο πριν μπούμε στον βαρύ οικονομικά χειμώνα.

Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και τα λοιπά κοινοβουλευτικά κόμματα ετοιμάζονται «πυρετωδώς» για το μεγάλο ταξίδι στελεχών στην Θεσσαλονίκη, όπου στις συνθήκες της κανονικότητας η Ελληνική Κυβέρνηση παρουσίαζε το νέο οικονομικό πρόγραμμα της χώρας στον ελληνικό λαό.

Η Ελλάδα έρμαιο των «απανταχού» εμπρηστών
Στην Ελλάδα του Αυγούστου του 2017, οι μνημονιακές «επιταγές» ξεχνιούνται, όπως και οι κακοί εταίροι – δανειστές, καθώς αντιπολίτευση και κυβέρνηση μπαίνουν στον χορό της σκληρής αντιπαράθεσης, η οποία έρχεται μέσα από τις φωτιές που κατακαίουν χιλιάδες εκτάσεις γης, στην πολύπαθη περιοχή της Ανατολικής Αττικής.

Η πολιτική ηγεσία της χώρας μας, αρέσκεται στην επίδοση μιας ανούσιας αντιπαράθεσης, έχοντας ως επίκεντρο την ανικανότητα κατάσβεσης αλλά και αντιμετώπισης της πύρινης λαίλαπας, την ώρα που οι εμπρηστές πετυχαίνουν τον στόχο τους προσφέροντας μελλοντικά εκατομμύρια δασικά στρέμματα σε εργολάβους.

Ουδείς ασχολείται με την ίδια ένταση, ως προς το περιεχόμενο της πολιτικής κόντρας κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για τις φωτιές στα νησιά του Ιονίου.

Ο Έλληνας, είναι γνωστό πως φημίζεται για την επιλεκτική μνήμη που διαθέτει με περίσσια αποθέματα κάθε λογής ελπίδας.

Η επιλεκτική μνήμη ελέφαντα των απανταχού παραγόντων του λαού μας, πολλές φορές, οδηγεί στην μετατόπιση της κοινής γνώσης σε γεγονότα που ενδεχομένως να οδηγήσουν στη στροφή της επικαιρότητας.

Έχουμε μάθει, ως λαός, τελευταία είναι αλήθεια, πως καλύτερα η ευθύνη να βαρύνει άλλους και όχι εαυτούς ακόμα και αν είναι άδικη η κάθε είδους κατηγορία.

«Απεταξάμην !!!».

«AntetoGate»

Το Σάββατο 19 Αυγούστου του 2017, κρατείστε την ημερομηνία, η Ελλάδα μπαίνει σε ένα ακόμα πεδίο διχασμού.

Αυτή τη φορά προερχόμενο από τον αθλητικό χώρο.

Ο Έλληνας διεθνής μπασκετμπολίστας Γιάννης Αντετοκούνμπο και «Αll Star» του «ΝΒΑ», νιώθει στο γόνατο ενοχλήσεις και έπειτα από εξέταση του γιατρού της ομάδας των «Milwaukee Bucks» ανακοινώνει, εξηγώντας τους λόγους , πως δεν θα δώσει το παρόν στο προσεχές «Eurobasket 2017» το οποίο θα διεξαχθεί σε Φινλανδία και Τουρκία.

Αυτό ήταν !!!

Με εξ` αρχής λανθασμένους χειρισμούς η «Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης» ανακοινώνει πως η μαγνητική του Γιάννη είναι «καθαρή» και πως υπάρχει σχέδιο από την ομάδα των «Milwaukee Bucks», ώστε ο «All star» παίχτης να μην αγωνιστεί στο προσεχές τουρνουά αλλά να ακολουθήσει φαρμακευτική αγωγή.

Αν και ο Γιάννης αποτελεί το μοναδικό εξαγώγιμο προϊόν της χώρας μας σε αυτά τα χρόνια της κρίσης, έστω και αθλητικό, είναι κινητή διαφήμιση για την Ελλάδα, ένα πραγματικό για τη χώρα μας «asset» όπως τον αποκαλούν οι Ελληνοαμερικανοί, γίνεται και αυτός «θύμα» ενός αρρωστημένου πεδίου διχασμού.

Πάμπολλα άρθρα γράφονται για τον τραυματισμό του Γιάννη Αντετοκούνμπο και τη μη συμμετοχή στο «Eurobasket 2017».

Ο διχασμός στο απόλυτο με πρόσημο αθλητικό. Μέχρι και για τα μνημόνια φταίει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο !!!

Οι δυο πλευρές αποφασίζουν ως προς το συμφέρον της «επίσημης αγαπημένης» να μιλήσουν για το θέμα μετά το «Eurobasket 2017».

Βέβαια ανάμεσα στα σενάρια συνομωσίας που τροφοδοτεί η «Ε.Ο.Κ» και στις διαψεύσεις των συγκεκριμένων σεναρίων μέσω ανακοινώσεων που προβάλλουν ο αθλητικός οργανισμός των «Milwaukee Bucks» και το «ΝΒΑ» με στόχο να προστατεύσουν την επένδυσή τους, τον αθλητή Γιάννη Αντετοκούνμπο, επικρατεί χάσμα.

Η «Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης», δεν έχει απαντήσει ακόμα αν είχε πληρώσει τη ρήτρα ασφάλισης του Γιάννη Αντετοκούνμπο στην ομάδα του και κυρίως το ύψος της συγκεκριμένης ρήτρας την οποία δεν πλήρωσε.

Η επίσκεψη Μακρόν και η λογική των δύο άκρων

Οι μέρες του Αυγούστου φεύγουν, η Ελλάδα παρακολουθεί το «AntetoGATE» επιστρέφοντας, χωρίς να ξεχάσει τη σκληρή λογική των «δύο άκρων».

Βρισκόμαστε στις τελευταίες ώρες του Αυγούστου του 2017, λίγο πριν την έναρξη της Δ.Ε.Θ. αλλά και λίγες μέρες πριν επισκεφτεί την Ελλάδα και τον Έλληνα πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα , σε επίσημη επίσκεψη το διήμερο 7 – 8 Σεπτεμβρίου, ο Γάλλος Πρόεδρος κ. Εμμανουέλ Μακρόν με την κατά εικοσιπέντε χρόνια μεγαλύτερη σύζυγό του, πρώτη κυρία της Γαλλίας κ. Μπριζίτ Μακρόν Τρονιέ.

Ο Γάλλος Πρόεδρος κ. Εμμανουέλ Μακρόν έρχεται στις αρχές Σεπτεμβρίου στην Ελλάδα των προβλημάτων ως εμπνευστής του νέου Ευρωπαϊκού αφηγήματος που περιγράφει την τόνωση της Ευρωπαϊκής ιδέας, την δημιουργία της Ευρώπης των πολλών ταχυτήτων, με βάση τον γαλλογερμανικό άξονα.

Το προηγούμενο διήμερο, στο Παρίσι, ο Γάλλος Πρόεδρος κ. Εμμανουέλ Μακρόν συγκαλεί Ευρωαφρικανική μίνι διάσκεψη για το μεταναστευτικό με την Ελλάδα απούσα. Σωστά Αλέξη ;

Ο πρώην Γάλλος σοσιαλιστής Πρόεδρος κ. Φρανσουά Ολάντ, γνωστός στο ελληνικό κοινό ως «Ολανδρέου», αποτελεί παρελθόν από τη γαλλική πολιτική σκηνή, το νέο πρόσωπο είναι ο κ. Εμμανουέλ Μακρόν, πρώην συνεργάτης του κ. Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος μετάλλαξε, όχι μόνο το Σοσιαλιστικό Γαλλικό κόμμα το οποίο κατακερμάτισε, αλλά και ολόκληρο το γαλλικό πολιτικό σκηνικό.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, παρά τη μη πρόσκληση του Γάλλου Προέδρου κ. Εμμανουέλ Μακρόν στη χώρα μας για τη συμμετοχή στην Ευρωαφρικανική διάσκεψη των Παρισίων , έχει να πάρει σημαντικές συμβουλές από τον σχεδόν συνομήλικο Γάλλο Πρόεδρο κ. Εμμανουέλ Μακρόν, συμβουλές οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν στην προσπάθεια της ολοκληρωτικής κυριαρχίας στον χώρο που κάποτε εκφραζόταν στην Ελλάδα από τον Σοσιαλισμό του Ανδρέα Παπανδρέου, διαχρονικού φίλου και συντρόφου του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Μιτεράν.

Η Ελλάδα στη λογική των δύο άκρων, μια λογική που μαθηματικά οδηγεί στον εθνικό διχασμό
Ο «παράξενος», ως προς τα γούστα, κεντρώος Γάλλος Πρόεδρος κ. Εμμανουέλ Μακρόν, έρχεται στη χώρα μας σε συνθήκες απόλυτου εθνικού διχασμού, με τους Έλληνες να βρίσκονται αντιμέτωποι και να καλούνται να απαντήσουν σε ένα ακόμα διχαστικού τύπου ερώτημα.

Είσαι με τον Χίτλερ, με τους δωσίλογους, με τους ταγματασφαλίτες ή με τον Στάλιν και τους κακούς κουμουνιστές;

Είσαι με αυτούς που κυνηγούσαν και σκότωναν τους δωσίλογους ή με αυτούς που κυνηγούσαν, σκότωναν και έστελναν στην εξορία Κουμουνιστές ;

Σαφέστατα, ο Χίτλερ δεν ήταν ιδρυτής αριστερού – σοσιαλιστικού κόμματος, αλλά ακροδεξιού – φασιστικού, ο «Κόκκινος Στρατός» έπαιξε καθοριστικό ρόλο ως προς το τέλος του ναζισμού.

Θυμίζουμε τους νεκρούς του ναζισμού κατά τη διάρκεια του Β` Παγκοσμίου Πολέμου, κυρίως τον τρόπο θανάτου.

Μη ξεχνάμε τον σημαντικό όμως και τον σημαντικό ρόλο που διαδραμάτησε η «Μάχης της Κρήτης» , ως προς την τελική έκβαση του Β` Παγκοσμίου Πολέμου.

Δεν περίμενα, αλήθεια είναι, να περάσουν Αυγουστιάτικα μεσημέρια « σαρανταενός ετών ζωής», ώστε να έρθει ο Αύγουστος του 2017 για να βάλω τον εαυτό μου στη διαδικασία απάντησης σε μια ερώτηση στην οποία στα χρόνια της κανονικότητας ενδεχομένως να μην είχα ασχοληθεί.

Η ερώτηση:
« Γιατί παππού δεν σκότωνες δεξιούς, αλλά και γιατί δεν κυνηγούσες ή δεν έστελνες στην εξορία ή δεν σκότωνες κακούς Κομμουνιστές ;».

Η απάντηση:
Γιατί παππού ανήκες στους Έλληνες που δεν ήθελαν τον εθνικό διχασμό, βρισκόσουν πολιτικά στη δημοκρατική παράταξη, ήσουν στο κέντρο, πίστευες στον πατριωτικό σοσιαλισμό και πάντα μιλούσες ενάντια στη λογική των δυο άκρων.

Λογική των δυο άκρων, ο πόλεμος της δεξιάς με την αριστερά, ιστορικά οδηγεί έναν λαό, χωρίς τη θέλησή του, στον εθνικό διχασμό.

Ο εθνικός διχασμός πάντα φέρνει πάντα τα αντίθετα από τα αρχικά προβλεπόμενα, καθώς η κατάληψη της εξουσίας με την επικράτηση της λογικής των δυο άκρων πρόσκαιρα μπορεί να πετυχαίνει τον σκοπό, μελλοντικά όμως δημιουργεί ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Εξαιτίας του εθνικού διχασμού, προερχόμενου ιστορικά από τη δεξιά παράταξη, ο κόσμος έχει βιώσει τη Μικρασιατική Καταστροφή και τον ξεριζωμό, τον εμφύλιο πόλεμο, τη Χούντα των Συνταγματαρχών αλλά και το «ξεπούλημα» της Κύπρου.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, θιασώτης και «υπόγεια» ενορχηστρωτής της πολιτικής των δυο άκρων από τη δεξιά πλευρά, στη σύσκεψη των τομεαρχών του κόμματός του προετοιμάζοντας την άνοδο στη Δ.Ε.Θ., θέλοντας να επιτεθεί στην κυβέρνηση για την επιλογή της πολιτικής αυτής, διαστρεβλώνει για μια ακόμα φορά την ιστορία.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνει λόγο πως η Εθνική Συμφιλίωση στη χώρα ήρθε από την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, καθώς ήταν αυτή που αναγνώρισε το ΚΚΕ και κυβέρνησε πρώτη φορά με την Αριστερά αλλά και με τον μεγάλο αντίπαλο το ΠΑΣΟΚ.

Ευτυχώς που ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν αναφέρθηκε στην Εθνική Αντίσταση και στην αναγνώριση των αγώνων αυτής από το κόμμα του.

Ο λαός δεν ξεχνάει, πως ο μοναδικός πολιτικός ηγέτης που αναγνώρισε τον ρόλο της αριστεράς στη χώρα αλλά και την Εθνική Αντίσταση ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Οι εξελίξεις στην κεντροαριστερά
Τον Αύγουστο του 1974, συγκεκριμένα στις 16 Αυγούστου, ο Ανδρέας Παπανδρέου επιστρέφει στην Ελλάδα.

Εν τω μεταξύ, η Χούντα των Συνταγματαρχών έχει αποφασίσει να μεταβιβάσει την κυβέρνηση στους πολιτικούς.

Έχει ήδη συγκροτηθεί η κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Οι δεξιοί χειρισμοί έχουν ως αποτέλεσμα στις 15 Αυγούστου του 1974 να «πουληθεί» το 38 % της Κύπρου στους Τούρκους.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου στις 3 του Σεπτέμβρη του 1974 ιδρύει το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα, το ΠΑΣΟΚ.

Η πορεία γνωστή. Η αλλαγή έρχεται τον Οκτώβριο του 1981, όταν ο Ανδρέας ψηφίζεται ως πρωθυπουργός από το 48% του ελληνικού λαού.

Το ΠΑΣΟΚ και ο Ανδρέας γίνονται συνώνυμα της μεταπολίτευσης. Ένας στους δύο Έλληνες τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους έχουν ψηφίσει ΠΑΣΟΚ και Ανδρέα Παπανδρέου.

Την Κυριακή 3 Σεπτέμβρη του 2017 συμπληρώνονται 43 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα.

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κα Φώφη Γεννηματά οργανώνει εκδήλωση για την επέτειο ίδρυσης.

Πολλοί λένε πως η συγκεκριμένη εκδήλωση θα είναι ο τελευταίος χορός του ιστορικού κόμματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Η διαδικασία για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς, της μειοψηφίας στον χώρα της Αριστεράς, καθώς ο κόσμος που ψήφιζε Ανδρέα Παπανδρέου, τώρα ψηφίζει τον κ. Αλέξη Τσίπρα, όχι τον ΣΥΡΙΖΑ, έχει ανοίξει και ήδη έχουν κατατεθεί οι πρώτες υποψηφιότητες για τη θέση του επικεφαλής της ή του Προέδρου του ενιαίου φορέα της νέας κεντροαριστεράς.

Οι υποψηφιότητες για την ηγεσία του εγχειρήματος πολλές, χωρίς όμως να υπάρχει εγχείρημα καθώς δεν υφίσταται κόμμα με νομική μορφή ύπαρξης ούτε με μητρώο συγκεκριμένων μελών.

Πολιτικοί αναλυτές και ιδιαίτερα ο απλός κόσμος, η βάση του μεσαίου χώρου της χώρας, αναρωτιέται που ήταν το περασμένο διάστημα οι αυτόφωτοι φωστήρες που θεωρούν ικανούς να ενώσουν ώστε να πάει παρακάτω ο χώρος που κάποτε εκφραζόταν από το πλειοψηφικό – κυβερνητικό ΠΑΣΟΚ.

Ρομαντικοί του χώρου θυμίζουν πως η κεντροαριστερά στη χώρα μετά δυσκολίας υπερέβαινε το 4 -5 % ποσοστιαία , ενώ το αφήγημα και η ιδεολογία και η κυβερνησιμότητα του Σοσιαλισμού του Ανδρέα Παπανδρέου προσέγγιζε το 48 % του Ελληνικού λαού.

Μέχρι τώρα γίνεται κουβέντα για την ανασύσταση της κεντροαριστεράς χωρίς κανείς να μιλήσει για την αναβίωση του κυβερνητικού Σοσιαλισμού στην Ελλάδα.

Μάλιστα, κάποιοι εκ των «δελφίνων» της ηγεσίας της κεντροαριστεράς, θέτουν όρους διάλυσης των κομμάτων που αποτελούν τους εκφραστές της δημιουργίας του νέο εγχειρήματος.

Καληνύχτα ήλιε, Καληνύχτα … Δύσκολο να μεθύσεις ξανά … Υπό προϋποθέσεις και μόνο αν ξαναγυρίσει η βάση… Θέλει δουλειά πολύ…
…και στο βάθος Γερμανικές εκλογές…

Το πέρασμα από τον «καυτό» Αύγουστο στον «θερμό» Σεπτέμβριο έφτασε, η «κατεχόμενη» στους δανειστές – εταίρους

Η Ελλάδα ετοιμάζεται να υποδεχθεί το έβδομο μνημονιακό φθινόπωρο, η έλευση του Γάλλου Προέδρου κ. Εμμανουέλ Μακρόν προ των πυλών, κυβέρνηση και αντιπολίτευση έτοιμες να διασταυρώσουν τα «ξίφη» στην 82η Δ.Ε. Θεσσαλονίκης .

Όμως το γεγονός που παγκόσμια θα μονοπωλήσει τον Σεπτέμβριο είναι οι Γερμανικές Εκλογές οι οποίες θα διεξαχθούν στις 24 Σεπτεμβρίου του 2017.

Η Ευρώπη, εκκρεμούν οι ιταλικές εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν, κλείνει ένα χρονικό διάστημα συνεχόμενων εκλογικών διαδικασιών, είτε με τη μορφή δημοψηφισμάτων είτε εθνικών εκλογών στα κράτη – μέλη της.

Άλλες φορές το ευρωπαϊκό όραμα βγήκε ηττημένο, «βλέπε Brexit», άλλες φορές κέρδισε τη συνέχιση της «τσεκουρεμένης» Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης.

Η καγκελάριος της Γερμανίας και υποψήφια του «CDU» κα Άνγκελα Μέρκελ, φαίνεται πως καθαρά κερδίζει τις εκλογές βάση των δημοσκοπήσεων, ανανεώνοντας στις 24 Σεπτεμβρίου, για τέταρτη φορά τη θητεία στη γερμανική καγκελαρία η οποία είχε ξεκινήσει στις 22 Νοεμβρίου του 2005.

Ο κύριος αντίπαλός της Γερμανίδας καγκελαρίου κα Άντζελα Μέρκελ, ο υποψήφιος του «SPD» και πρώην Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο σοσιαλδημοκράτης κ. Μάρτιν Σουλτς, δηλώνει, προεκλογικά, πως επιθυμεί να συνεχίσει να είναι ηγέτης του «SPD» και μετά τις εκλογές, δύσκολο να συγκυβερνήσει και να δώσει συνέχεια στον κυβερνητικό «Μεγάλο Συνασπισμό» των Χριστιανοδημοκρατών με των Σοσιαλιστών, χωρίς να είναι ο ίδιος καγκελάριος.

Καταλαβαίνουμε όλοι πιο θα είναι το αποτέλεσμα στις Γερμανικές εκλογές του φετινού Σεπτεμβρίου, η κάλπη ναι μεν είναι κάλπη, αλλά αν ισχύσουν τα μέχρι τώρα ευρήματα των δημοσκοπήσεων και με την άρνηση των Σοσιαλδημοκρατών του «SPD» να συμμετάσχουν σε μια νέα κυβέρνηση υπό την κα Άνγκελα Μέρκελ, τότε πιθανότατα η επόμενη κυβέρνηση στη Γερμανία να έχει δεξιό προσανατολισμό με συμμετοχή των Χριστιανοδημοκρατών του «CDU», τους Ελεύθερους Δημοκράτες «FDP» ή ακόμα και την λαϊκίστικη « Εναλλακτική για τη Γερμανία «Αfd» »,η οποία παγιώνεται δημοσκοπικά ως τρίτο γερμανικό κόμμα.

Η «μάχη των μαχών» των εκλογών στην Ευρώπη έρχεται στις 24 Σεπτεμβρίου με τις Γερμανικές εκλογές και με την Ευρώπη ικανή να αλλάξει αν τελικά στις 25 Σεπτεμβρίου, ο «ανθέλληνας» Γερμανός Υπουργός Οικονομικών κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν θα βρίσκεται στην ηγεσία του γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών.

Σημείωση :
Εδώ και 43 χρόνια, ο Σεπτέμβρης στην Ελλάδα ήταν συνυφασμένος με την γιορτή των γενέθλιων του ΠΑΣΟΚ.

Υστερόγραφο Ι :
Ο παππούς μου δεν ήταν δωσίλογος, δεν ήταν προδότης, δεν ήταν κομμουνιστής, δεν ήταν δεξιός ούτε και σκότωνε δεξιούς, δεν ήταν μαυραγορίτης, δεν ήταν χαφιές, δεν κυνηγούσε ή σκότωνε κομμουνιστές.
Ήταν απλά πατριώτης, ανήκε πολιτικά στο «κέντρο», πίστευε στον δημοκρατικό πατριωτικό Σοσιαλισμό του Ανδρέα Παπανδρέου.

Υστερόγραφο ΙΙ :
« Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες.
Το ΠΑΣΟΚ δεν τεμαχίζεται, δεν χαρίζεται, δεν κληρονομείται ».
Ανδρέας Γ. Παπανδρέου
Έλληνας Πρωθυπουργός, ιδρυτής & Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

  • Ο Ανδρέας Τσιλογιάννης είναι δημοσιογράφος και πολιτικός αναλυτής
  • email: [email protected]
  • Twitter : TsiloyannisAnd
  • Facebook : Andreas Tsiloyannis

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: