Εξηγήσεις του ευρωβουλευτή του ΑΚΕΛ Συλικιώτη σε σχέση με την επιστολή προς το Ευρωκοινοβούλιο




Σε σχέση με την επιστολή που απεστάλη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από τους τέσσερις Ευρωβουλευτές Λευτέρη Χριστοφόρου, Κώστα Μαυρίδη, Ελένη Θεοχάρους και Δημήτρη Παπαδάκη (σχετικό άρθρο-επιστολή) ο ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ κ. Νεοκλής Συλικιώτης εξέδωσε την πιο κάτω ανακοίνωση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook: 

Ο συνάδελφος Μαυριδης αποτάθηκε σε μας στις 10 Αυγούστου για τη σύνταξη κοινής επιστολης των Κυπρίων ευρωβουλευτών αναφορικά με το κυπριακό και την κατάρρευση των συνομιλιών . Η επιστολή αυτή θα αποστέλλονταν σε όλους τους ευρωβουλευτές. Η άποψη μας ήταν αντί να βιαστούμε, να περιμέναμε μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου. Τότε θα μπορούσαμε να στείλουμε κάτι πιο ολοκληρωμένο όταν οι ευρωβουλευτές των άλλων χωρών ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ στο Ευρωκοινοβούλιο και το Κοινοβούλιο δεν θα είναι κλειστό. Αυτή η ολοκληρωμένη μας πρόταση θα κατάγγελλε τα νέα κατοχικά τετελεσμένα και τις απειλές της Τουρκίας αναφορικά με την ΑΟΖ. Αντί για απάντηση είδαμε την επιστολή στα ΜΜΕ υπογραμμένη απο τους Κύπριους ευρωβουλευτές πλήν των ευρωβουλευτών του ΑΚΕΛ.

Η ομάδα της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς βρίσκεται πάντοτε ΟΛΟΚΛΗΡΗ στο πλευρό της Κύπρου και του κυπριακού λαού και σε αντίθεση με αρκετούς ευρωβουλευτές άλλων πολιτικών ομαδων, εκφράζει αυτή της τη στήριξη με πολλούς τρόπους. Αυτό είναι αποτέλεσμα της δουλειάς των ευρωβουλευτών του ΑΚΕΛ. Λυπούμαστε που κάποιοι ενδιαφέρονται περισσότερο για τη δημοσιότητα στην Κύπρο παρά για την ουσία. Όσοι παρακολουθούν από κοντά τα τεκταινόμενα στο Ευρωκοινοβούλιο γνωρίζουν ποιοι με τις παρεμβάσεις τους φτάνουν σε αποτελέσματα και ποιοι συνθηματολογούν και κυνηγούν απλά τη δημοσιότητα στην Κύπρο.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: