Έλληνες τραυματίες στην τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη: Ενημέρωση από ελληνικό προξενείο




Τρία μέλη μιας τετραμελούς ελληνική οικογένειας που βρισκόταν στην Βαρκελώνη, έχουν τραυματιστεί από την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε στην κεντρική λεωφόρο «Λα Ράμπλα» νωρίτερα το απόγευμα, όπως επιβεβαίωσε, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», η κ. Θεώνη Ζησιμοπούλου, γραμματέας του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στην ισπανική πόλη.

Η κ. Ζησιμοπούλου ανέφερε ότι επικοινώνησε με το ελληνικό προξενείο ο πατέρας της οικογενείας και ενημέρωσε ότι στην τρομοκρατική επίθεση τραυματίστηκαν η σύζυγος και τα δυο του παιδιά, με την σύζυγό του να είναι πιο σοβαρά, ενώ αντίθετα ελαφρότερα τραύματα φέρουν τα δυο παιδιά..

ΕΞΑΛΛΟΥ: Ένας άνθρωπος, τουλάχιστον, σκοτώθηκε και 32 τραυματίστηκαν, μεταξύ αυτών 10 σοβαρά, όταν ένα φορτηγάκι έπεσε πάνω σε πλήθος ανθρώπων σήμερα το απόγευμα στη Βαρκελώνη, έγινε γνωστό από τις αρχές.

Ο απολογισμός είναι «ένας νεκρός και 32 τραυματίες, μεταξύ αυτών πολλοί σε σοβαρή κατάσταση» ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Εσωτερικών της καταλανικής κυβέρνησης, Ζοακίμ Φορν, προσθέτοντας ότι ο απολογισμός αυτός ενδέχεται να αυξηθεί.

Η αστυνομία της Καταλονίας διευκρίνισε σε ένα tweet ότι 10 από τους τραυματίες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Άλλες πηγές ομιλούν για 13 νεκρούς

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: