Ο Βίκτωρας επιτίθεται στο ΑΚΕΛ: Ο ‘Ανδρος Κυπριανού αναιρεί τις ευθύνες της Τουρκίας




Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ προσπαθεί να αφήσει σκιές και να δημιουργήσει αμφιβολίες για τις προθέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς και του Προέδρου στο τραπέζι των συνομιλιών, αναφέρει ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Σε γραπτή του απάντηση στον ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού, ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει ότι  `δυστυχώς, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ κ. Άντρος Κυπριανού, για άλλη μια φορά προσπαθεί να αφήσει σκιές και να δημιουργήσει αμφιβολίες για τις προθέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς και του Προέδρου της Δημοκρατίας στο τραπέζι των συνομιλιών, αλλά και να επιρρίψει ευθύνες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για χειρισμούς που έγιναν όλο αυτό το διάστημα. Είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε θέτοντας τα πράγματα στην ορθή τους διάσταση”.

Όπως αναφέρει ο κ. Παπαδόπουλος, `πρώτον, ενώ από τη μια ο κ. Κυπριανού διακηρύττει ότι το ναυάγιο έγινε εξ υπαιτιότητας της τουρκικής πλευράς, από την άλλη με διάφορες σοφιστείες τύπου «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν προετοιμάστηκε» ή «δεν χειρίστηκε τα πράγματα σωστά», αναιρεί τις ευθύνες τις Τουρκίας για το ναυάγιο`.

“Ή το ένα συμβαίνει ή το άλλο συμβαίνει. Και τα δυο δεν μπορούν να συμβαίνουν”, συμπληρώνει.

Δεύτερον, αναφέρει ο κ. Παπαδόπουλος, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ διακηρύττει ότι ακόμη δεν γνωρίζει τι διημείφθη στο δείπνο της 6ης Ιουλίου και συνεχίζει:

“Εάν ο κ. Κυπριανού – μετά από τις διπλές καθημερινές ενημερώσεις που τύγχανε στο Κραν Μοντανά το Εθνικό Συμβούλιο για τα διαδραματισθέντα στη Διάσκεψη για την Κύπρο, τόσο από τον Πρόεδρο όσο και από τον διαπραγματευτή, καθώς και μετά τη διπλή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου στη Λευκωσία μετά τη Διάσκεψη, όπου αναγνώστηκαν και τα πρακτικά στο δείπνο της 6ης Ιουλίου, αλλά μετά και την ενημέρωση που έκανε ο κ. Κοτζιάς εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης στο Σώμα, καθώς επίσης και την ενημέρωση της οποίας έτυχε ο ίδιος από τον Έλληνα Πρωθυπουργό – δεν έχει αντιληφθεί ακριβώς τι έγινε, τότε για αυτό δεν ευθύνεται ο Πρόεδρος Αναστασιάδης”.

Τρίτον, συμπληρώνει, “ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατάφερε όλο αυτό το διάστημα, εκτός από τις σημαντικότατες συγκλίσεις που επιτεύχθηκαν στις συνομιλίες με τον κ. Ακκιντζί, για πρώτη φορά να φέρει την Τουρκία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, κατάφερε να τεθεί το θέμα της ασφάλειας, των εγγυήσεων και των κατοχικών στρατευμάτων ως πρωταρχικό ζήτημα επίλυσης του Κυπριακού από τον ΟΗΕ και τον Γενικό του Γραμματέα, αλλά και την κατάθεση χαρτών σε συμφωνημένο πλαίσιο απόκλισης ως προς το ποσοστό εδαφικών αναπροσαρμογών”.

Ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αναφέρει ότι “αν μετά από όλα αυτά που έχουν επιτευχθεί και που θα πρέπει να θεωρούνται κεκτημένο στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού, ο κ. Κυπριανού βλέπει προχειρότητα, έλλειψη προετοιμασίας και λανθασμένους χειρισμούς από μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, αυτό είναι κάτι που το αφήνουμε στην κρίση του λαού.

Να υπενθυμίσουμε μόνο ότι ο κ. Κυπριανού δημόσια χαιρέτισε την εποικοδομητική στάση του Προέδρου της Δημοκρατίας που ήταν ο μόνος που υπέβαλε γραπτώς συγκεκριμένες και υπό προϋποθέσεις προτάσεις εντός του πλαισίου του ΓΓ του ΟΗΕ, στο Κραν Μοντανά, και καλούσε δημοσίως την τουρκική πλευρά να ανταποκριθεί στην εν λόγω ενέργεια του Προέδρου της Δημοκρατίας. Δυστυχώς, η τουρκική πλευρά δεν ανταποκρίθηκε ποσώς”.

Καταλήγοντας, ο κ. Παπαδόπουλος τονίζει ότι “ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν συγκρούεται με τα Ηνωμένα Έθνη και τον Γενικό τους Γραμματέα, τον οποίον βαθύτατα εκτιμά. Εκείνο που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όμως, έχει καθήκον να αντιμετωπίσει είναι τις όποιες διαστρεβλώσεις, αναλήθειες και παραποιήσεις γεγονότων επιχειρούνται είτε δια δηλώσεων είτε δια της υπόγειας διασποράς φημών από μέρους κάποιων που φέρουν την ευθύνη να είναι αντικειμενικοί και να υπερασπίζονται το διεθνές δίκαιο και τις αξίες των ΗΕ”.

Γραπτή απάντηση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Βίκτωρα Παπαδόπουλου στο ΑΚΕΛ για την Οικονομία

Είναι εκπληκτικό που το ΑΚΕΛ, το οποίο παρέδωσε στη σημερινή Κυβέρνηση ένα χρεοκοπημένο κράτος με ρευστά διαθέσιμα που διαρκούσαν για ένα μήνα, τη χώρα εκτός αγορών για δύο ολόκληρα χρόνια, τον πενταπλασιασμό της ανεργίας, ένα διαλυμένο τραπεζικό σύστημα και δημόσιο χρέος διπλάσιο από ό,τι παρέλαβε και ύφεση 3%, αρνούμενο να δεχθεί βοήθεια από τον μηχανισμό στήριξης, επικρίνει την παρούσα Κυβέρνηση.

Η παρούσα Κυβέρνηση όχι μόνο κατάφερε να αναστρέψει την κατάσταση που παρέλαβε, να βγάλει τη χώρα γρηγορότερα από το μνημόνιο, να επιστρέψει στις διεθνείς αγορές – απολαμβάνοντας το χαμηλότερο επιτόκιο που δανειζόταν ποτέ η Κυπριακή Δημοκρατία – να καταγράψει ρυθμούς ανάπτυξης πέραν του 3% με συνεχώς πτωτικές τάσεις της ανεργίας, αλλά και να κλείσει τα κοινωνικά παντοπωλεία τα οποία ο κυπριακός λαός έμαθε τι είναι κατά τη διακυβέρνηση του ΑΚΕΛ.

Τώρα το ΑΚΕΛ επικρίνει την Κυβέρνηση διότι διαχειρίστηκε σωστά τα δημόσια οικονομικά σε λιγότερο από μια πενταετία, αλλά και με ασφάλεια, χωρίς να θέτει σε κίνδυνο την οικονομία της Κύπρου, επιστρέφει στον λαό, την κοινωνία και την ανάπτυξη, πόρους που έχει εξοικονομήσει. Είτε δια της μείωσης φορολογιών είτε απευθείας ως αναπτυξιακές δαπάνες.

Ο λαός και κρίση έχει και μνήμη διαθέτει.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: