Σε επίτιμο διδάκτορα της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα αναγορευθεί ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, σήμερα Πέμπτη στις 8 μ.μ. στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Την τελετή αναγόρευσης θα τιμήσουν με την παρουσία τους ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας, ο Πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάντερ Βούτσιτς και ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ.

ΟΖαν Κλοντ Γιουνκέρ που έχει τιμηθεί στο παρελθόν από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ως πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, διατηρεί δεσμούς με τη Θεσσαλονίκη και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, μέσω συνεργατών του.

Ο Επίτροπος της Κύπρου Χρήστος Στυλιανίδης και ο Εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, είναι απόφοιτοι του ΑΠΘ, ενώ και ο διάδοχος του στην πρωθυπουργία του Λουξεμβούργου, Ξαβιέ Μπετέλ, έχει φοιτήσει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο μέσω του προγράμματος «Εράσμους».

Ο καθηγητής του ΑΠΘ, Βασίλης Σκουρής, διετέλεσε πρόεδρος του Δικαστηρίου Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων από το 2003 έως 2015.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη από το πρωί της Πέμπτης, για την συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Σερβίας, ενώ στην συνέχεια θα συμμετάσχει στην Συνάντηση Κορυφής με τον ομόλογό του της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ και τον Πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξάντερ Βούτσιτς.

Το απόγευμα της Πέμπτης, ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, πριν από την τελετή αναγόρευσης του σε επίτιμο διδάκτορα της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου.

13/07/2017 10:22 – ΚΥΠΕ – Χρήστος Μιχαηλίδης – Ελλάδα/Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: