Με συγκατάθεση Αναστασιάδη ή λύση τουρκικών προδιαγραφών ή λύση που θα απορριφθεί από τον λαό




“Με τη συγκατάθεση του ΠτΔ οδηγούμαστε είτε σε λύση τουρκικών προδιαγραφών είτε σε λύση που θα απορριφθεί από τον λαό”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΔΕΚ.

“Η χθεσινή δήλωση του ΥΠΕΞ, Ι. Κασουλίδης στο ραδιόφωνο του Πολίτη (βλ. εφημ. «Πολίτης», 12/7/2017) όπου επανέλαβε πως «η αναφορά σε μηδέν στρατό, μηδέν εγγυήσεις αποτελεί τουρκικό σλόγκαν», επιβεβαιώνουν ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι συνεργάτες του έχουν αποδεχθεί την παραμονή αριθμού Τουρκικών στρατευμάτων για απροσδιόριστο χρόνο, παραμονή και μετά την εφαρμογή της λύσης που θα συμφωνηθεί.

Αυτή η εξέλιξη επιβεβαιώνει τις σοβαρές και επικίνδυνες υποχωρήσεις στις οποίες έχει προβεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παραβιάζοντας:

ψηφίσματα του ΟΗΕ που μιλούν για άμεση αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων,
την διακήρυξη της ΕΕ για αποφυγή παραμονής, άνευ εγκρίσεως, στρατευμάτων τρίτης χώρας σε ευρωπαϊκό έδαφος,
χωρίς την ίδια στιγμή να εξασφαλίσει την απομάκρυνση των κατοχικών στρατευμάτων μετά την ολοκλήρωση της περιόδου παραμονής τους.

Εάν σε αυτά προστεθούν:
η εκ περιτροπής προεδρία,
τα δικαιώματα που αποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στους χρήστες των ελληνοκυπριακών περιουσιών ακόμα και στις απελευθερωμένες περιοχές,
την αριθμητική εξίσωση των Τουρκοκυπρίων στη διακυβέρνηση και το βέτο,
ουσιαστικά με τη δική μας συγκατάθεση οδηγούμαστε είτε σε λύση τουρκικών προδιαγραφών είτε σε απόρριψη από το λαό με ότι αυτό συνεπάγεται”, καταλήγει.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 12/07/2017 14:56

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: