Οι κυβερνώντες δεν είναι ειλικρινείς, όταν μιλούν για μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης, λέει το ΔΗΚΟ




“Οι δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών και στελεχών του ΔΗΣΥ για την τοπική αυτοδιοίκηση, αποδεικνύουν ότι οι διακηρύξεις τους περί μεταρρύθμισης, είναι κενές περιεχομένου και οι ενέργειες τους εξυπηρετούν επικοινωνιακές σκοπιμότητες προεκλογικής φύσεως.

Οι κυβερνώντες δεν είναι ειλικρινείς όταν μιλούν για μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης”, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής του ΔΗΚΟ, Μαρίνος Μουσιούττας.

“Ο υπουργός Εσωτερικών θα έπρεπε να γνωρίζει ότι τα προβλήματα δεν θα λυθούν, ρίχνοντας δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε μια μαύρη τρύπα ενός συστήματος που απέτυχε και προκάλεσε αυτή τη μαύρη τρύπα.

Ο υπουργός Εσωτερικών θα έπρεπε να γνωρίζει ότι πρέπει να προηγηθεί εξυγίανση της τοπικής αυτοδιοίκησης, η οποία θα επιτευχθεί μέσω της μεταρρύθμισης, προτού αρχίσουν οι χορηγίες”, αναφέρει ακόμα ο βουλευτής του ΔΗΚΟ.

“Ο υπουργός Εσωτερικών θα έπρεπε να γνωρίζει ότι το Δημοκρατικό Κόμμα έχει καταθέσει ολοκληρωμένο πακέτο προτάσεων για μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης, στο οποίο προνοείται, ανάμεσα σε άλλα, η δραστική μείωση του αριθμού των δήμων και στο μεσοδιάστημα, η υποχρεωτική συμπλεγματοποίηση υπηρεσιών.

Ο υπουργός Εσωτερικών θα έπρεπε να γνωρίζει ότι και το κόμμα του, ο ΔΗΣΥ, είχε αντιδράσεις στις προτάσεις του προκατόχου του”, προσθέτει ο Μαρίνος Μουσιούττας.
“Επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά, ότι είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να τοποθετηθούμε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, επί των κατατιθέμενων νομοσχεδίων.

Η κυβέρνηση ας αναζητήσει αλλού και όχι στο Δημοκρατικό Κόμμα την καθυστέρηση”, καταλήγει ο βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος.

26/07/2017 13:03 – ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: